Titanic přehled
Michael Davie
Výsledky studia všech dostupných pramenů a dokumentů týkajících se katastrofy parníku Titanic.
Literatura faktu Historie
Vydáno: 1991 , SvobodaOriginální název:
The Titanic - The Full Story of A Tragedy, 1986
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Titanic. Přihlašte se a napište ho.
Další, hezky zpracovaná faktografe o osudu jedné z největších lodních katastrof v historii a o lodi, jež zná prostě každý, film nefilm. Rozhodně dobrá knížka pro nadšence i sběratele, byť na Hubáčka za mě asi nemá - i proto, že na rozdíl od něj je autor přímo Angličan, a tak by jeden čekal, že se dozví i věci, které ani při nejlepší vůli český autor zjistit nemohl. Ale dobrý, přečíst rozhodně doporučuji :-)
Mám pocit, že jsem si tuto knihu v minulosti půjčil od dědy. Rodiče by si tuto knihu určitě nekoupili a v dědově knihovně se mimo jiné nachází hodně odborných knih. Jedná se o odbornou knihu ve které se nachází hodně fotografií a různých schémat lodi.
Vzpomínám si, když jsme si koupili ve videopůjčovně film TITANIC, kde hlavní roli ztvárnil LEONARDO DICAPRIO. Film se nacházel na VHS kazetě a dlouho jsme na něj čekali. Vždy po nějakém čase jsem se přišel zeptat do videopůjčovny, jestli už přišla videokazeta. Jednoho dne jsme se dočkali a film jsme si pustili večer kolem 22:00 hod. Tento film se mi líbil a viděl jsem ho už několikrát.
Kniha Titanic v seznamech
Doporučuji jako správně depresivní podzimní čtení.