Titanic, aneb, Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá přehled
František Ringo Čech
![Titanic, aneb, Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá Titanic, aneb, Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/201385/mid_titanic-aneb-kdo-jinemu-jamu-kopa-s-DKa-201385.jpg?v=1475249449)
Jistěže existuje množství historických knih, fotografických publikací i výpravných filmů, které se věnují tragédii Titaniku, avšak takové pojednání, jako z pera téměř renesančně všestranného tvůrce, jímž je F. R. Čech, tu ještě nebylo. Sám autor nazval svůj nový žánr "literaturou vymyšleného faktu" a v tomto humorném duchu, šťavnatým jazykem a s invencí sobě vlastní baví své čtenáře. A aby zábavného počtení pro chvíle oddechu bylo ještě více, k Titaniku je v knize připojen ještě Čechův notoricky známý a s úspěchem prověřený Ruský týden.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Titanic, aneb, Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. Přihlašte se a napište ho.
![Zuzunda Zuzunda](https://www.databazeknih.cz/img/users/87_/87389/m_zuzana4023-8Ka.jpg?v=1692379357)
Nedočteno. Některé názory autora jsou fakt absurdní. Kdyby často nevstupovat do děje, možná bych ji aj dočetla
Kniha Titanic, aneb, Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá v seznamech
v Mé knihovně | 11x |
1990 | ![]() |
1990 | ![]() |
1983 | ![]() |
2012 | ![]() |
2007 | ![]() |
Tuto knihu jsem kdysi ještě jako kluk základní školy čerstvě na druhém stupni zabavil taťkovi, který ji dostal od známých k narozeninám a ani se do ní nepodíval. Musím říci, že to byla první kniha kterou jsem přečetl když nepočítám vyloženě dětské knížky a tenkrát jsem si jí užil. Po letech jsem narazil na záznam divadelní hry který jsem viděl od té doby snad 50 krát (někdy pouze audio při uklízení a podobně). Ringo je váže borec. Po letech jsem knihu kterou mám i podepsanou vyndal s knihovny a pomatuju si jí tedy tlustší až mě překvapilo jak moc je tenká. A z kromě musím říci že jsem měl dobrý vkus jelikož kniha je opravdu skvělá. Možná je to nostalgie možná to že jsem ji četl poprvé v pubertě, ale tato kniha je jedna z mých srdcovek a dále bude pokladem v mé knihovně.