Tma mezi hvězdami přehled
Atticus (p)
Druhá kniha básní instagramového fenoménu jménem Atticus, který si získal srdce více než milionu fanoušků. Po Láskou ji nespoutáš, knize o nezkrotnosti ženské duše, přichází Tma mezi hvězdami. Atticus se v ní soustředí na dualitu života, věrohodně popisuje lidské úspěchy i pády, energii, kterou vkládáme do nových vztahů, i mučivou samotu, která je střídá. Jeho básně jsou upřímným zkoumáním osamělosti a naší potřeby sdílení. Ve svých minimalistických textech mladý básník ukazuje, že potřebujeme obojí: bolest i radost, hvězdy i temnotu mezi nimi, abychom dovedli ocenit vše, co nám život nabízí…... celý text
Literatura světová Poezie
Vydáno: 2019 , Yoli (ČR)Originální název:
The Dark Between Stars, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tma mezi hvězdami. Přihlašte se a napište ho.
Poezie se těžko hodnotí, protože vždy záleží na tom, kdy a kde ji čteme a co zrovna prožíváme. A přesto si myslím, že v tento knize si každý najde přesně ty slova, které zrovna potřebuje slyšet.
3,5*
“Být naživu je podivný, báječný zázrak, na který zapomínáme.
Ráda jsem si to přečetla a líbilo se mi hlavně rozložení a obrázky, které text doprovázely. Nicméně, zatímco některé básně jsou svérázné a dobře napsané, mnoho z nich jsou docela klišovité fráze o životě a lásce a některé jsou dostatečně krátké, aby je bylo možné použít jako motivační citáty na magnetech na ledničku. Na stránce je tolik prázdného místa, což samo o sobě není problém, ale věřím, že Atticus by udělal lépe, kdyby napsal trochu delší básně a básně, které jsou osobnější. I když je téma velmi osobní, často se o pocitech píše zobecněným způsobem.
Knižní novinky (31. týden)
28.07.2019
„Přežila jeho lásku a na řeřavých uhlících, které po sobě zanechal, zažehla mocné plameny své budoucnosti.“
„Tolik milostných dopisů napsaných do větru, že když se stromy pohnuly, viděla v nich jen jeho.“
Kniha Tma mezi hvězdami v seznamech
Krásná kniha plná úžasných i pravdivých sloganů, básní k zamyšlení.
Vřele doporučuji, o chlup lepší jako 1.díl, ale Atticus je prostě skvělý básník a za tím si stojím.