To by se zvěrolékaři stát nemělo přehled
James Herriot (p)
Zvěrolékař série
Román anglického veterináře zavádí na anglický venkov v třicátých letech a v úsměvném pohledu líčí příhody mladého absolventa veterinární fakulty na jeho prvním místě.
Literatura světová Romány Příroda, zvířata
Vydáno: 1978 , PráceOriginální název:
If Only They Could Talk / It Shouldn’t Happen to a Vet, 1970
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize To by se zvěrolékaři stát nemělo. Přihlašte se a napište ho.
Moc pěkná milá pohodová četba ,neustále jsem si vzpomínala na skoro o 40 let mladší irskou sérii z Ballybucklebo,tu jsem četla dřív a tak mě utkvěla v mysli a srci o trošku víc.
Do knihy jsem se dala po zhlédnutí seriálu a pak i filmu Všechny velké a malé bytosti, abych porovnala jak moc se liší od předlohy. Film se mi nelíbil, ale seriál moc, a i když se v něčem od knihy odlišoval hodně (což mu ale vlastně prospělo) tak vyznění je v obou případech příjemné pohlazení po duši a to je to hlavní.
Knižní novinky (50. týden)
06.12.2020
Knižní novinky (46. týden)
08.11.2020
„Všechno vždycky dopadne líp, než člověk čeká.“
„Nauč se chytit život pod krkem. Odvrhni své pochybovačné cesty a pamatuj si, život nabízí každému člověku dobu přílivu, a když ji zameškáš...“
„V květnu a začátkem června můj svět zněžněl a ohřál se.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha To by se zvěrolékaři stát nemělo v seznamech
zvěrolékaři, zvěrolékařky láska k přírodě láska ke zvířatům
1981 | Když se zvěrolékař ožení |
1991 | Zvěrolékař mezi nebem a zemí |
1993 | To by se zvěrolékaři stát nemělo. Díl 1. (Zvěrolékař na blatech) |
1995 | Zvěrolékař a psí historky |
1995 | Zvěrolékař a kočičí historky |
To by se zvěrolékaři stát nemělo , ale stává se. A Herriot popisuje s jeho laskavým humorem nelehké situace v začátcích. Má ruku v zadku krávy, leži v bahně a výkalech, je mu zima a má hlad ale pořád je to milé a uklidnující čtení. Nejsou to lehké začátky u Sigfrieda a ani Helena nebyla svolná ihned---
Kamarád začal chovat ovce jako živé sekačky a nějak se mu rozrůstá. Chlubí se mi narozenými dvojčaty jedno bekalo na jeho rukou. Ptám se jak jsou staré a on že se okotila v neděli- Obahnila , Miro, ovce se obahní , klisna ohřebí. Kočka se okotí. Mira na mě hledí....
Jo chlapče, ty ani nevíš kde je knihovna, kdo je Herriot a jak čtení obohacuje.