To je vražda, řekla: Jak to vidí slečna Marplová přehled
Agatha Christie , Tony Medawar
Slečna Marplová série
„Opravdu nemám nadání, to vůbec ne, ale znám snad tak trochu lidskou povahu.“ Po knize citátů „Malé šedé buňky: Jak to vidí Poirot“ vydává nakladatelství Kalibr také soubor citátů slečny Marplové „To je vražda, řekla“. Slavné výroky a úvahy zvídavé růžolící stařenky – o zločinu, mužích a ženách, mládí, životě i o sobě samé – doplňuje esej na téma „dělá ženská intuice z ženy dobrého detektiva?“, kterou Agatha Christie napsala jako lákadlo na knihy se svou nejslavnější pátračkou.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Citáty a přísloví
Vydáno: 2020 , KalibrOriginální název:
Murder, She Said: The Quotable Miss Marple, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize To je vražda, řekla: Jak to vidí slečna Marplová. Přihlašte se a napište ho.
Tak toto nebudu nějak zvlášť komentovat. Jsem rád že jsem knihu nekupoval, půjčeno v knihovně, jinak bych byl asi hodně naštvaný. Jak už někdo napsal, zbytečná kniha!!!!!!
Jako velký milovník A.Ch. jsem v knihovničce ve wellnesu narazila na tuto jednohubku a během té jedné návštěvy jsem to pročetla.
Ráda jsem si připomněla citáty z knih, které mám dávno přečtené celé.
Asi je špatná anotace, když je tu tolik zklamaných komentářů.
Ano, jsou to jen vytažené větičky z knih o slečně Marplové. Ona to není žádná "literatura". Ale já tohle shrnutí oceňuji.
Nejvíc se mi líbil úvod - takové shrnutí života slečny Marplové, vyzobané z knih.
Vzpomněla jsem si na podobně "nesmyslnou" knihu, kde jsou vyzobaná fakta o Columbovi nebo o Sherlocku Holmesovi. Četla jsem i Malé šedé buňky a ani ty mě nezklamaly.
Jediné, co bych tu smazala, je štítek/žánr "Detektivky".
Knižní novinky (36. týden)
30.08.2020
Kniha To je vražda, řekla: Jak to vidí slečna Marplová v seznamech
Tomu se vyhněte obloukem.