Tohle byl můj pokoj přehled

Tohle byl můj pokoj
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235391/mid_tohle-byl-muj-pokoj-235391.jpg 3 20 20

Román Tohle byl můj pokoj je generační výpovědí autorky, jež se blíží třicátému roku věku a čím dál víc si uvědomuje, co je v životě opravdu důležité. Její hrdinka se konfrontuje se svou minulostí, se svou rodinou a se smrtí, jejíž neustálou přítomnost v lidském životě si uvědomuje čím dál víc. Městský román překypující nadpřirozenými a halucinačními, až surreálnými obrazy vyjadřuje existenciální úzkost a strach před převzetím odpovědnosti a příklonu k prostým životním hodnotám.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tohle byl můj pokoj. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (4)

Alilka
13.10.2021 5 z 5

Četla jsem se zaujetím a ráda si jí přečtu znova... Takových knih je málo, které vženou slzu do oka a vzápětí se člověk musí smát a tahle se navíc u mě řadí k těm, které při čtení prostě nejde odložit.

Willandra
17.11.2016 4 z 5

Chvíli jsem si zvykala na výrazivo a styl autorky, každopádně mám ráda knihy, které mě strhnou vnitřním monologem hlavní postavy. S Almou jsem se rychle sžila. Je ujetá, je inteligentní a nejen to – závěr, který vše obrátil o 180 °, mě trochu šokoval a nechtěla jsem se s ním smířit, i když v průběhu děje náznaky jsou, ale byl geniální.


Rony311
14.07.2016 5 z 5

Nerozumím nízkým hodnocením této knihy, ale ani to nepotřebuju. Knihu jsem si koupila, aniž bych ji dřív četla a nelituji toho, že ji doma mám. Obsahuje moje vlastní představy o světě, baví mě, při četbě jsem se nahlas smála a zároveň mě kniha dělala smutnou z představ o ztrátě milovaného člověka. K tomu se určitě ještě někdy vrátím. A nechám kolovat dál. Tak.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tohle byl můj pokoj v seznamech

v Přečtených20x
ve Čtenářské výzvě5x
v Knihotéce8x
v Chystám se číst17x