Cena za krále přehled

Cena za krále
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220287/bmid_cena-za-krale-3qv-220287.jpg 4 12 12

Tom Neave série

< 2. díl

Cromwellovo požehnání. Anglie, rok 1647: Parlament zvítězil v občanské válce, ale nemůže vládnout bez krále. Karel I., toho času v domácím vězení, to moc dobře ví, a kuje pikle, aby využil rozepří mezi svými nepřáteli. Thomas, mladý major v armádě Olivera Cromwella, se mezitím dozvídá, že je dědicem velkého panství rodu Stonehousů. Většinu svého života strávil jako obyčejný Tom Neave, vyděděný levoboček vlivného roajalisty. Střety Cromwella a krále jsou stále nebezpečnější a Tom musí vyšlapávat nelehkou cestu mezi milovanou ženou a nepřátelským otcem…... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , BB art

Cromwell´s Blessing, 2012

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cena za krále. Přihlašte se a napište ho.

anysekhel
09.09.2022 3 z 5

Moje poměrně oblíbená doba historie, ale příběh dost krkolomný. Některé postavy by stály za bližší podrobnosti. Vztahy hodně jednostranné, buď a nebo, a nic mezitím.

Madelisi
02.08.2020 3 z 5

Po začtení se to dalo. Bohužel politickému dění je podřízeno všechno ostatní. Občas se postavy stanou svědkem něčeho, u čehož netuším, jak se k tomu nachomýtly. Nám jsou tu asi jedno strany v anglické občanské válce.

Postavy mají toho dost k nabídnutí, ale zde jsem si asi poprvé vedla seznam tu nesnáším, toho nesnáším,... Bez poskvrnky Scogman a částečně hlavní Tom Neave.

Francois17
11.01.2019 4 z 5

Bylo to hodně krkolomné, přece jen o něco horší než první díl. Třetí díl už bohužel u nás nevyšel. Škoda.

Kniha Cena za krále v seznamech

Anglie 17. století historické romány

Peter Ransley