Cena za krále přehled
Peter Ransley
Cromwellovo požehnání. Anglie, rok 1647: Parlament zvítězil v občanské válce, ale nemůže vládnout bez krále. Karel I., toho času v domácím vězení, to moc dobře ví, a kuje pikle, aby využil rozepří mezi svými nepřáteli. Thomas, mladý major v armádě Olivera Cromwella, se mezitím dozvídá, že je dědicem velkého panství rodu Stonehousů. Většinu svého života strávil jako obyčejný Tom Neave, vyděděný levoboček vlivného roajalisty. Střety Cromwella a krále jsou stále nebezpečnější a Tom musí vyšlapávat nelehkou cestu mezi milovanou ženou a nepřátelským otcem…... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2014 , BB artOriginální název:
Cromwell´s Blessing, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cena za krále. Přihlašte se a napište ho.
Po začtení se to dalo. Bohužel politickému dění je podřízeno všechno ostatní. Občas se postavy stanou svědkem něčeho, u čehož netuším, jak se k tomu nachomýtly. Nám jsou tu asi jedno strany v anglické občanské válce.
Postavy mají toho dost k nabídnutí, ale zde jsem si asi poprvé vedla seznam tu nesnáším, toho nesnáším,... Bez poskvrnky Scogman a částečně hlavní Tom Neave.
Bylo to hodně krkolomné, přece jen o něco horší než první díl. Třetí díl už bohužel u nás nevyšel. Škoda.
Kniha Cena za krále v seznamech
Moje poměrně oblíbená doba historie, ale příběh dost krkolomný. Některé postavy by stály za bližší podrobnosti. Vztahy hodně jednostranné, buď a nebo, a nic mezitím.