Spící oběť přehled
Mark Billingham
Tom Thorne série
1. díl >
Ve městě začala řádit bestie, která nechce, aby její oběti žily — ale ani aby zemřely. První tři ženy, které si vrah vybral, skončily mrtvé. Čtvrtou nepotkalo takové štěstí… Alison Willetsová vyšla ze setkání s brutálním psychopatem živá, ale neschopná pohybu či komunikace. Policie zprvu usuzuje, že se vrah dopustil první chyby, když nechal Alison naživu, ale pak inspektor Thorne objeví hrůznou pravdu: že pro pachatele byly nezdarem ony tři mrtvé ženy — a že ve svém zvrhlém jednání hodlá pokračovat. Thorne se pouští do nelehkého honu na muže, který je ve své zrůdnosti naprosto nevyzpytatelný a hraje si s ním jako kočka s myší. A Alison Willetsová, jediná osoba, která zná klíč k zabijákově identitě, Thorneovi v pátrání pomoci nemůže…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2002 , DominoOriginální název:
Sleepy Head, 2001
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spící oběť. Přihlašte se a napište ho.
A mě zas kniha zaujala, je pravda, že začátek je trochu divný a pomalý, ale pak se vše rozjíždí. Zajímavou vsuvkou byly "myšlenky přeživší oběti" a vraha.
Detektiv Tom Thorne je pro mne klasickým představitelem staré školy, kdy prostě je vyšetřování to nejdůležitější bez ohledu na hodnosti a politikaření. A když se do něčeho zakousne a ještě k tomu má svou "policajtskou intuici", pak jde přes mrtvoly.
A jak to tak vypadá, mohl by si vychovat svého "mladého nástupce".
Je tu i zajímavost z hlediska vraždící techniky vraha, trochu na mne odborné, přesto asi to hlavní člověk pochopí.
A doufám, že nikdy nebudu na místě Alison, ať už svou či cizí vinou. Skvělý thriller. A já jej doporučuji.
Kniha mě zklamala, někdy jsem nevěděla kdo je kdo, docela trapné, jak se policajt bál temných stínů a kdejakého zašustění. Měl by se učit od detektiva Huntera (viz. knihy Chrise Cartera) jak se má správný vyšetřovatel vražd chovat :) Kdyby se mě dnes, po dvou dnech od přečtení, někdo zeptal o čem kniha byla, tak si o příběhu nedokážu ani popovídat. Takže od Vás, pane Billinghame, už nic číst nebudu.
Kniha Spící oběť v seznamech
Spící oběť má tak zajímavou anotaci! Jenže potenciál za mě nevyužitý. Je to škoda. Thorne mi jako vyšetřovatel moc neseděl, chvilkama jsem vůbec neměla pocit, že by se o Alison zajímal, ale daleko víc byl zaujatý jistou doktorkou. "Romantika" na úkor vyšetřování, to nee. Nebavilo mě to. Čekala jsem napětí, ne chození na večeře apod. Zajímavé ale byly části, které vyprávěla sama Alison.
Vraha jsem uhodla, což mě těší. Byl to fakt magor a mírného napětí jsem se ke konci přece jen dočkala.