Poslední tango v Havaně přehled

Poslední tango v Havaně
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330799/bmid_posledni-tango-v-havane-iNp-330799.jpg 4 594 594

Tomáš Kosek série

Další volné pokračování jednoho z nejprodávanějších titulů Františka Kotlety, a to knihy Příliš dlouhá swingers party, na kterou loni úspěšně navázala publikace Velké problémy v Malém Vietnamu. Tomáš Kosek znovu řeší netradiční případy spojené s magií, démony a děsivými artefakty, které jsou nejen plné napětí, ale i sexu.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední tango v Havaně. Přihlašte se a napište ho.

t_gon
03.09.2024 3 z 5

Věhlasný a legendární Kosek řeší paranormální případy netradičně a relativně jednoduše – pokud to jde, tak se z nich vyloženě prosexuje, i když místy spíše promr** vyloženě až na dřeň. A je jedno, zda řeší problémy epizodického rázu v povídkách za komínem, nebo skotačí po světě v románové katastrofě. Vždy je to jen a hlavně o mrd***. Z počátku to vypadá jako alternativa k Nočnímu klubu s ne tak vážným podtónem, byť obsahově to jde lehce vedle sebe, avšak časem se to změní v místy až na karikaturu „solidních případů“ s přídechem magie, tajemna a hororu a již se z toho nevymotá. Dávkování sexu, kdy jde v podstatě každá s každým a hlavně kdekoli, hlavně když je démoni/zombie/cokoli neuvidí, se časem přejí (i když jsem ještě nebyl v New Orleans) a není to už ani k zasmání či zrudnutí při četbě. Nevím, v podstatě veškeré vyšetřování, akce a celá mytologie jde do hajz** na úkor laciného sexu, který by mně bral v téhle podobě být mi tak 15 a já sjížděl free video nabídku přes modemové připojení počátku století. Z toho jsem však vyrost a raději tak sáhnu po jiných borcích z řezníkova cirkusu. Koskovi jsem na mr*, tedy chuť vyloženě nepřišel a největší pozitivum z knih jsou jednoznačně Royovi famózní obálky.

Svářeč
03.06.2024 4 z 5

Svého času se mi Velké problémy v malém Vietnamu opravdu hodně nelíbily a já na Kotletovu tvorbu v podstatě úplně zanevřel. Po letech jsem se rozhodl dát postavě vyšetřovatele nadpřirozených událostí a entit Tomáše Koska další šanci a ejhle, ono to byl docela fajn! Jsem přesvědčen, že za to může formát kratších povídek, který Koskovým příběhům sedí víc. Velké problémy v malém Vietnamu se šíleně vlekly, tady jsou ty příběhy dlouhé tak akorát. Navíc je fajn i to časté střídání prostředí. Co mi pořád není úplně po chuti a působí to spíše úsměvně, je neustálá přítomnost sexu a erotiky, ale aspoň to dává trochu v příběhu smysl tím, s jakým bohem je hlavní hrdina spojen. Co mi také vadilo byl nedostatek odkazů na události předchozích dílů a nepřipomenutí reálií světa - jako čtenář, který se k sérii vrátil snad po deseti letech, jsem se dost ztrácel.

tomas0851
14.05.2024 5 z 5

Třetí a zatím nejlepší kniha série o magickém dektivu Tomáši Koskovi.
Po zbytečně natahované a zdlouhavé druhé knize se autor vrátil k souboru krátkých příběhů, povídek. A tentokrát se to vyplatilo.
Bohudíky si vzal to dobré z první i druhé knihy a omezil to zbytečné.
Příběhy jsou svižné, zábavné, poutavé.
A povídka Těžký den Ústí nad Labem se dá označit dokonce za uvěřitelnou.
Co chválím, že v každé knize se autor alepsoň okrajově dotkne minulých knih, aby byl byl čtenář v obraze.
Knihu celkově doporučuji jako pohodové odpočinkové čtení.

10 nejprodávanějších eknih (září)

03.10.2018

10 nejprodávanějších eknih (srpen)

14.09.2018

Knižní novinky (13. - 26. srpna)

13.08.2018

S démony to bylo jako s chlastem nebo nevěrou. Buď to děláte, nebo neděláte. Jednou to zvládne málokdo, většinou tomu ale člověk propadne a není k zastavení.

Kniha Poslední tango v Havaně v seznamech