Tomík na cestách: Tuktukem z Bangkoku až domů přehled
Tomáš Vejmola
Neohrožený dobrodruh, milovník sýrů a tuk-tuků vypráví o své bláznivé cestě z Bangkoku až domů na Moravu. Dopravní prostředek si vybral vskutku netradiční – tuk-tuk starý 35 let, který si pořídil v Thajsku. Odtud vyrazil přes Myanmar, Indii, Nepál, Írán, Turecko a další země, dokud po 13 000 kilometrech nedorazil do roka a do dne do České republiky. O výjimečné zážitky a neuvěřitelné situace neměl nezkušený Tomík nouzi: zážitky se ženami, útěk před slonem, příšerní Indové, ale i nádherný Írán. To vše vám Tomík povypráví s humorem a nadsázkou.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tomík na cestách: Tuktukem z Bangkoku až domů. Přihlašte se a napište ho.
I když moc na cestopisy nejsem, toto bylo příjemné vyprávění s milými ilustracemi, doplněné pěknými fotkami. :-)
Knižní novinky (19. týden)
05.05.2019
„Když si něco vezmu do hlavy...“
„... mám za to, že všechno jde, nebo aspoň se o to člověk může pokusit, ale hned věci zatracovat se mi vážně nelíbí.“
„Já zkrátka většinou nejprve jednám a až pak myslím, což často končí katastroficky, ale člověk je zas bohatší o zkušenost.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Tomík na cestách: Tuktukem z Bangkoku až domů v seznamech
Indie Turecko Thajsko české cestopisy Myanmar
2019 | Tomík na cestách |
2023 | Tomík opět na cestách: Na kole do Gruzie a zpět |
2024 | Tomíkova Africká Jízda |
Tohle byl první cestopis, který jsem kdy četla a rozhodně nebude tím posledním. V knize se dočtete o Tomíkově cestě tuktukem, který si koupil v Thajsku a přejel na něm 13 000 kilometrů až do Hranic na Moravě. Můžete si tam přečíst o všech radostech i starostech, které Tomíka po cestě provázely a také o všech neuvěřitelných zážitcích, které si z cesty dovezl.
Celá kniha je psaná ve vtipném duchu, který je pro Tomíka typický, což zjistíte velmi rychle, pokud si zajdete na promítání některého z jeho filmů. Kniha navíc obsahuje krásné ilustrace od Terezy Konupčíkové a také fotky přímo z cesty.