Bez krve na rukou přehled
Val McDermid
Tony Hill / Carol Jordanová série
Bradfield truchlí, jeho největší fotbalová hvězda, střední záložník Bishop, v bolestech umírá. Diagnoza: rafinovaná vražda. Ale to je jen začátek, desítky mrtvých a zraněných po sobě zanechá výbuch, který otřese fotbalovým stadionem. Jde o teroristický útok? O osobní mstu týmu? Nebo o něco ještě vážnějšího? Tony Hill a Carol Jordanová musí hledat odpovědi na otázky, které dosud nepovažovali za možné. Hledají vraha, jehož si nedokážou představit… Tvůrce psychologických portrétů doktor Tony se snaží složit obraz z útržků informací, které se mu podaří získat. Carol ztrácí energii bojem o vůbec nějaké místo ve vyšetřování, převzaté specialisty na teroristické útoky. A co hůře, Tony s ní tentokrát není jednotný v tom, co je třeba hledat.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2008 , BB artOriginální název:
Beneath the Bleeding, 2007
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bez krve na rukou. Přihlašte se a napište ho.
Tuhle sérii jsem si oblíbila. Líbí se mi postavy, líbí se mi detektivní příběhy, napětí, rozuzlení. Možná bych tam nemusela mít tak komplikovanou omáčku kolem vztahu hlavních postav. Ale natolik mě to baví, že to knížce ráda odpustím. Rozhodně plánuji číst i další díly.
Kniha Bez krve na rukou v seznamech
2002 | Zpěv Sirény |
2004 | Vzdálená ozvěna |
2002 | Popraviště |
2003 | Drát v srdci |
2009 | Temné struny |
V Bradfieldu úřaduje vrah, který si nechce umazat ruce krví, proto používá jedy: rulík zlomocný, ricin, oleandr nebo třeba strychnin. A zatímco psycholog Tony Hill a vrchní inspektorka Carol Jordanová sbírají střípky informací, aby z nich poskládali případ, na Bradfield se už žene další pohroma v podobě bombového útoku na místním fotbalovém stadionu. Jestliže v předchozích dílech nechala Val McDermidová své dva hlavní hrdiny pracovat ruku v ruce, v pátém pokračování je tomu trochu jinak. Třenice a neshody mezi nimi nabývají na intenzitě. Další odchylkou od minulých knih je skutečnost, že jsme tentokráte nezměnili lokalitu ani pracovní zařazení vůdčích postav, a také jsme mezi knihy nevčlenili žádnou významnou časovou prodlevu. Děj prostě pokračuje plynule dál, stejně jako události v Bradfieldu. Hledání traviče a odhalení motivů atentátníka jsou nicméně poněkud vlažného ražení. Grandiózní finálové běhy předchůdců, při nichž doslova běhal mráz po zádech, se tady nevyskytují. Je to strukturované, promyšlené, ale pro jednou tomu chybí třaskavá směs, která by to popostrčila o stupínek výše.