Spálené vzpomínky (2014) | Databáze knih

Spálené vzpomínky přehled

Spálené vzpomínky
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/203355/bmid_spalene-vzpominky-203355.jpg 4 69 69

Tony Hill série

Msta uprchlého vězně, kterou autorka vylíčila v předchozím románu Pomsta, hluboce zasáhla do života vrchní inspektorky Carol Jordanové i tvůrce psychologických portrétů Tonyho Hilla. Tragické události ranily Carol natolik, že zpřetrhá všechny pracovní a osobní vztahy, opustí řady policie a rozhodne se žít na odlehlém venkově. Kruté vzpomínky se snaží zahánět tvrdou prací na přestavbě domu. Po zrušení týmu pro závažné zločiny je její bývalá kolegyně Paula McIntyreová převelena k týmu vyšetřujícímu sérii vražd žen, které se znepokojivě podobají Carol. Naléhavost pátrání po nebývale brutálním pachateli, který stále zkracuje čas mezi jednotlivými zločiny, přiměje Paulu požádat o pomoc Tonyho a nakonec také vyhledat Carol. Ta vinu za všechny nedávné tragédie přičítá především Tonymu a teď se musí rozhodnout, zda most k němu a dřívější kriminální práci přejde, nebo zda ho spálí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art

Cross and Burn, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spálené vzpomínky. Přihlašte se a napište ho.

ludek.n
22.07.2022 4 z 5

Tým pro závažné zločiny byl rozpuštěn a jednotliví jeho členové byli rozmetáni do nejrůznějších oddělení bradfieldské kriminálky. Carol Jordanová opustila řady policie a žije na odlehlé venkovské farmě. Tony Hill byl obviněn ze série brutálních vražd žen, podobajících se Carol, a bez pardonů uvězněn. Val McDermidová navazuje na Pomstu tím nejsofistikovanějším způsobem, který si lze vůbec představit. Nezvolila si nijak jednoduchý způsob, jak se vypořádat s dědictvím předchozích knih, o to intenzivněji se s ním však vypořádává. Emocemi nabitý děj v podstatě nemá slabší chvilku. Je tam všechno, co tam má být a finále zase jednou tluče na nebeskou bránu. Val McDermidová nádherně balancuje na hraně klasické krimi a psychologického thrilleru. Všechny události i indicie přitom podává jasně a přehledně. Žádné zběsilé veletoče o do krvava utažené opratě. Spálené vzpomínky jsou strhující drama, které bezpochyby aspiruje na jedno z předních míst ve světové síni slávy. Nebýt ocásku v podobě bonusové povídky „Držet se na správné straně zákona“, asi bych jim přiřkl maximální hodnocení.

ArwenAragorn
20.02.2022 5 z 5

81%
Když se zastavila, kopl ji do stehna, tak silně, až cítila ochromení svalu. "Teď jsi moje," oznámil jí. "Chápeš? Jsi moje žena. Když budeš dělat, co ti řeknu, a budeš se chovat tak, jak by se dobrá manželka měla chovat, všechno bude v pořádku. Ale pokud mi poskytneš důvod ke stížnostem, potrestám tě. Máme v tom jasno?"

Opět výborná detektivka, přečtená po letech znovu. Postupně si chci přečíst všechny starší knížky Val McDermid. Vrah je tady neobyčejně brutální a Tony se náhle ocitá v nezáviděníhodné situaci. Proto je Carol, která opustila řady policie, přinucena začít jednat. Je to čtivé, napínavé a autorka se postarala o skvělý konec.
Moc doporučuji!

apq
06.03.2021 4 z 5

Kniha se mi libila, ale byla příliš zdlouhavá

Kniha Spálené vzpomínky v seznamech

v Mé knihovně110x