Šifra přehled
Kathy Reichs , Brendan Reichs
Tory Brennanová série
Tory Brennanová, praneteř proslulé „sběratelky kostí“ doktorky Temperance Brennanové, jde spolu se svými kamarády z jednoho nebezpečného dobrodružství do druhého. Před časem se Tory, Ben, Hiram a Shelton nakazili zmutovaným supervirem, který proměnil jejich DNA. Onemocněli, změnili se, ale má to i svoje výhody – všichni získali zvláštní nadlidské schopnosti. Jsou rychlejší, silnější, mají dokonalý zrak, čich, sluch i chuť. Jsou z nich viráti… Hiram má teď nového koníčka – geocaching. Na ostrově Loggerhead nachází spolu s ostatními první kešku – záhadnou zdobenou krabičku. Uvnitř je šifrovaný vzkaz s podpisem: Pán hry. Jsou viráti připravení zapojit se do podivné Hry? Sheltonovi se podaří zašifrovanou zprávu rozluštit a ta je dovede k dalšímu nálezu. Tory chce přijít celé záhadě na kloub, ovšem to, co zpočátku vypadalo jako nevinná zábava, se rychle mění v noční můru. Někde venku tiká bomba a čas ubíhá…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Sci-fi
Vydáno: 2013 , BB artOriginální název:
The Code, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šifra. Přihlašte se a napište ho.
Za mě ještě napínavější příběh než Poklad. Třetí díl mě nezklamal, i když mi částmi přišel trochu naplněný vatovými scénami, co nijak nepřispívaly k ději.
Na druhou stranu se mi děj opravdu velmi líbil, bylo to opravdu tajemné, člověk vůbec nevěděl, jak to skončí a všechny moje odhady byly nakonec úplně vedle. Příběh se mi opravdu velmi líbil, hra byla napínavá a dokonce jsem se i bála, jak to nakonec bude.
Za minus považuji to, že se stále nerozvedla romantická linka, nehledě na to, že už to mezi Benem a Tory vypadalo zvláštně už v druhém díle. Konec trojky mne v tomto případě tedy vůbec neuspokojil. Je to takový cliff hanger. Tak snad se to už ve čtvrté knize nějak vysvětlí.
Ale jinak moc doporučuji!
Je neuvěřitelné jakou mají ty děcka smůla a vždycky se připletou k něčemu nebezpečnému :-) a všechno vyřeší. Doufám, že v dalším díle dojde konečně už na romantiku. Knihy jsou asi pro mladší čtenáře ale i tak se mi líbí a další díl si přečtu.
Kniha Šifra v seznamech
Je překvapivé kde se ty děcka objeví tam se něco semele přečetl jsem to na jeden zátah