Toskánské dědictví přehled

Toskánské dědictví
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528469/bmid_toskanske-dedictvi-657f582f4d718.jpg 4 92 92

Jestli se Fiona ve svém životě něco naučila, pak to, jak udržet tajemství. Neprozradí jej ani otci, který ji vychoval. Je jediná, kdo ví o matčině milostném románku, který se odehrál před třiceti lety v Toskánsku, a nehodlá na tom nic měnit. Dokud jí jednoho dne nezavolá advokátka s překvapivou zprávou: její biologický otec zemřel a přenechal jí jisté dědictví. A navíc dva sourozence. Fiona odjíždí do Itálie, kde její pouhá existence šokuje celou rodinu. Nevlastní sourozenci se ze všech sil snaží popřít její právo na dědický podíl, zatímco ona pomalu rozplétá zamotané nitky tajemství matčina románku. Fiona se musí vypořádat se složitými rodinnými vztahy a napjatou atmosférou sourozenecké rivality. Během pátrání po pravdě o osudném létě, které její matka strávila v Itálii s jejím vlastním otcem, kterého nikdy nepoznala, čelí Fiona mnohým obavám, ale zároveň touží přijmout svůj nový osud.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Kontrast

These Tangled Vines, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Toskánské dědictví. Přihlašte se a napište ho.

Mandlevest
07.11.2024 4 z 5

Takový rodinně romantický příběh ve dvou dějových rovinách, jehož hlavní přidanou hodnotu vidím v prostředí, ve kterém se odehrává, ve vinařském kraji kouzelného Toskánska. Co se týká samotného příběhu, nebyl špatný, ale jako bych už všechno někdy někde četla a musím se přiznat, že hlavní hrdinky obou dějových linek mně nijak významně k srdci nepřirostly. Důvod je prostý, ani jedné jsem moc neporozuměla, obě musely udělat zásadní rozhodnutí, ale vše to tak nějak klouzalo po povrchu a působilo nepříliš věrohodně. Přes všechny připomínky hodnotím poměrně vysoko. Je to takové pohodové čtení, zručně napsané a tak si myslím, že se to bude , především ženským čtenářkám, líbit. Já jsem ale čekala přece jen trošku víc. Ta čtvrtá * je za překrásný kousek Itálie, kde se kniha převážně odehrává a prostředí toskánské vinice, to se autorce povedlo moc. Já tam letos, po letech, chtěla, ale nakonec vyhrálo pobřeží Amalfi a Neapolský záliv. Tak za rok, určitě, těším se moc :-).

ellescorpio
30.09.2024 1 z 5

(SPOILER) Už dlouho se mi nestalo, aby mě v knize postavy tak strašně rozčilovaly. Začátek vypadal nadějně, byť to byla taková typická americká pohádka plná klasických klišé. Toskánsko, středověké město, vinice, Florencie, Londýn, Paříž, všechno splněno. Freddieho sebestřednost a zahleděnost do sebe, Lillian, která zničila život tolika lidem jen proto, že neměla koule na to říct něco na rovinu, Fiona, která se chovala jak matka Tereza a všichni byli strašný kámoši, i když si den předtím šli po krku. Po knize jsem sáhla kvůli čtenářské výzvě a myslím, že se podobných titulů na dlouho vyvaruju.

Ivetaa
24.08.2024 2 z 5

Taková letní jednohubka. Jen těch lží tam bylo na třicet let dopředu. Nevím, jak ti lidé dokázali "žít" normálním životem. Nechápu - matka, milenec, pak otec i dcera - všichni lháři. Do toho nevlastní sourozenci a dědictví ve hře - dokonalý propletenec - jednou stačilo.

Zajatkyně, Převozník a další knižní novinky (12. týden)

17.03.2024

Kniha Toskánské dědictví v seznamech