Vášeň přehled

Vášeň
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541059/bmid_vasen.jpg 4 52 52

Touha série

< 3. díl

Každé rozhodnutí má své následky. Třetí díl návykové upíří ságy. Nejspíš jsem dosáhla bodu zlomu. Jako by studium na Katmerské akademii nebylo už tak dost stresující, můj vztah se z komplikovaného změnil na hotovou katastrofu. Do toho se Krvana rozhodla, že všechny šokuje. A další rány osudu nepřestávají přicházet. Jaxon je chladnější než aljašská zima a Kruh se kvůli mé blížící se korunovaci rozštěpil. Ještě něco? No jasně – s Hudsonem nám hrozí doživotní vězení chráněné nezrušitelnou kletbou. Nadchází čas složitých rozhodnutí… a obávám se, že ne každý ho přežije.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fragment (ČR)

Covet, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vášeň. Přihlašte se a napište ho.

lena.o.knihach
10.11.2024 3 z 5

Za knihu v rámci #spoluprace mockrát děkuji @albatrosmedia

Třetí díl Touhy je zas o sto stran delší než předchozí díl, a i když mi čtení hrozně moc utíkalo, z celé série jsem si Vášeň užila nejméně. Děj byl až na pár scén v podstatě o ničem a nic moc nového jsme se nedozvěděli.

Partu přátel jsem si za tu dobu už velmi oblíbila, ale mé sympatie k Grace jsou čím dál menší. Fakt už se prober, holka! I když Hudsona zbožňuju, ani jeho chování jsem občas nechápala, ale co musím zmínit, tak jsou nové postavy, které příběh (aspoň na chvíli) skvěle oživily.

Tahle upírská sága je jedna z nejnávykovějších. Je to neskutečně čtivé (musím to napsat v recenzi u každého dílu, protože je to tak) a díky krátkým kapitolám (s vtipným názvem) otáčíte stránky rychlostí blesku.

Stále u mě vede Vztek (proč asi), pak je Touha a nakonec Vášeň. A moc doufám, že autorka laťku s dalším dílem zase trochu pozvedne.

MamaKnihomolka
22.10.2024 5 z 5

Třetí díl série Touha, za který moc děkuji nakladatelství Albatros. První díl (Touha) mě sice moc neuchvátil, ale říkala jsem si, že série má tolik dílů, že jim dám ještě šanci. Vztek (druhý díl) byl skvělý a tak jsem o čtení následujícího vůbec nepochybovala. Vášeň volně navazuje na předešlý díl.
Tentokrát se více dozvídáme o dračím světě, ale taky se Grace se svými přáteli podívá za obry a pozná nové bytosti, o kterých neměla zdání, že existují.

Každé rozhodnutí má své následky a Grace se ocitla v dost nelehké a nepříjemné situaci. Litovala jsem ji, ale někdy mě občas mátla svým chováním.
Bavily mě konverzace mezi ní a Hudsonem, stejně jako to bylo v předešlém dílu. Sice jich bylo méně sarkastických a více vážných, ale něco do sebe měly.
Během celé knihy se Grace snaží dát dohromady to, co se rozbilo a zlomit to, co se utvořilo. Pomalu nachází sama sebe, své schopnosti a dozvídá se více o jejím novém světě nadpřirozených bytostí.

Hudsonovo chování sice bylo nevyzpytatelné, ale často jsem ho i nechápala. Jeho bratr Jaxon si svým vystupováním u mě moc bodů nezískal, ale věřím, že se to změní dalším dílem.
I když jsou všechny postavy vesměs puberťáci, kteří prožívají první lásky, strasti a cloumají jimi hormony nebo schopnosti, na čtení jsem se vždy moc těšila. Příběh má krátké kapitoly a tak se vážně nebojte do série pustit, protože vám stránky budou létat pod rukama.

Upřímně? Při dočtení druhého dílu jsem tušila, jak by se mohl vyvíjet třetí, ale tohle? Docela šok ze všeho, co se tam dělo. Nechyběla akce, napětí, smutek, zlost i city. Zkrátka emoční křivka, jak má být.
A jako bonus se tentokrát čtenář podívá do Hudsonovi hlavy.

Fantazie autorky je neuvěřitelná. Celkově obdivuji všechny autory ať už fantasy, scifi nebo dystopie. Jsem v romantasy teprve nováček a rozhodně to nebyla má poslední série tohoto žánru.

Grace&Jaxon
22.10.2024 5 z 5

achjo já to prostě nechápu jak někdo může napsat sérii o 6ti dílech a přitom jsou všechny tak strašně boooooží. Ani tento mě nezklamal, má to hodně stran, což je super protože to jen tak nedočtu. Je to super-napínavé jako Touha a Vztek. Nejlepšíííííííí

Neklidná růže a další knižní novinky (38. týden)

13.09.2024

Kniha Vášeň v seznamech