Toulky s Charleym přehled
John Steinbeck
Čtenáře obohatí tentokrát nad jiné zajímavý zážitek. Provázejí spisovatele na jeho cestě po Americe, kterou podnikl v dodávkovém nákladním autu se psem Charleym. Projedou více než 16 000 km čtyřiatřiceti americkými státy, poznávají jejich hory, roviny i pouště a především lidi a život v jejich pravé podobě.... celý text
Literatura světová Romány Cestopisy a místopisy
Vydáno: 1964 , Československý spisovatelOriginální název:
Travels with Charley in Search of America, 1962
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Toulky s Charleym. Přihlašte se a napište ho.

Celkem příjemné počtení o cestování se psem po částech Ameriky. Hezký jazyk, stejně dobře přeloženo do češtiny. Krátké příběhy, postřehy a poznání pana Steinbecka. Některé jsou hezké, některé vtipné jiné k zamyšlení. Taková knížka na pláž nebo k posezení u kávy, pod stromem za teplých podzimních dnů.

Jako člověk, který má svého psa pořád při sobě jsem ocenila tuto součást knížky. Co pro mě bylo ale asi nejsilnější jsou dvě věci - jednak styl vyprávění, krásný a bohatý jazyk a pak popis světa, který by se pěkně hodil i na ten dnešní: všechno se tak rychle mění. Je to tak a ikdyž se rychlost zvyšuje, jedná se o přirozený proces ve vývoji světa. Jinak jsem se také dozvěděla zajímavé věci o některých částech USA a epizoda z Jihu v závěru je opravdu silná. Ať žijí klasici literatury!
Knižní novinky (24. týden)
07.06.2020
Kniha Toulky s Charleym v seznamech
v Mé knihovně | 236x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
2004 | ![]() |
2006 | ![]() |
1941 | ![]() |
2002 | ![]() |
2003 | ![]() |
Šťastný to "důchodce", že mohl vyrazit. Horší na tom je, že to byla plánovitě pracovní cesta, proto důchodce v uvozovkách. Jinak některé Johnovy postřehy jsou velmi hluboké a výpověď taktéž. Velká škoda, že doba se nedá opakovat, tak si o ni můžeme alespoň v klidu přečíst v dostatečné kvalitě.