Toxo přehled
Ivana Dobrakovová
Hrdinkami príbehov sú zväčša mladé Slovenky, ktoré hľadajú svoje miesto v zahraničí, vo vzťahoch s cudzincami, a neskôr objavujú aj radosti a strasti materstva a rozporuplné pocity voči ostatným matkám a deťom. Medzi zlomyseľnými upratovačkami, večne zaneprázdnenými manželmi a impertinentnými predavačmi mladé ženy prichádzajú k poznaniu, že si musia pomôcť samy, a niekedy s hrôzou a prekvapením odkrývajú aj temné a netušené stránky vlastnej povahy.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Toxo. Přihlašte se a napište ho.
![danuska danuska](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/15912/15912.jpg?v=1381127955)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Zo začiatku sa mi príbehy veľmi nepáčili, ale časom boli zaujímavé, a kniha ako celok je dobrá. Autorka dobre opisuje vnútorné rozpoloženie postáv, čitateľ sa do nich úplne vžije. Aj téma je zaujímavá.
Kniha Toxo v seznamech
v Mé knihovně | 8x |
slovenská literaturaAutorovy další knížky
2010 | ![]() |
2021 | ![]() |
2013 | ![]() |
2019 | ![]() |
2009 | ![]() |
Nějak moc nerozumím nízkému hodnocení, asi že kniha není pro každého... Jako v každém výběru povídek, některé jsou lepší, jiné slabší, ale velmi dobře sedí pohromadě. Autorka se zabývá toxickými vztahy, psychickými problémy, ale zároveň celkem lehce, někdy i s nadhledem, navzdory tématu nemám pocit, že by na čtenáře navalila jenom negativno, spíš je to takové, všichni jsme v zajetí svých vlastních představ, svých bludů, pojďme se na ně podívat s odstupem.