Tradiční Japonsko – Tajemství ze samurajských břehů přehled

Tradiční Japonsko – Tajemství ze samurajských břehů
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427846/bmid_tradicni-japonsko-tajemstvi-ze-samu-zfQ-427846.jpg 3 19 19

Japonsko bývá považováno za uzavřenou zemi. Ale než se v roce 1635 Japonsko cizincům na více než dvě stě let oficiálně uzavřelo, vznikla celá řada unikátních a donedávna zcela neznámých svědectví západních cestovatelů. Autor Antony Cummins odkrývá japonskou historii za pomoci nově probádaných dokumentů z dob samurajů. Analyzuje i staré mýty a pověsti, čímž vzniká jedinečný vhled do mysli této unikátní země.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tradiční Japonsko – Tajemství ze samurajských břehů. Přihlašte se a napište ho.

Skodinka89
13.02.2022 4 z 5

Myslím si, že tento titul neurazí. Ti co jsou náročnější čtenáři, tak bych asi tuto knížku nedoporučila. Autor knížku pojal jako slovník "cizích slov" jednoduše řečeno. Zajímavé, ale nijak extra jednotlivé věci na sebe nenavazují.

Lee7
31.12.2021 3 z 5

Nevím, co si od knihy mám vzít.. historické a zajímavé části byly řečeny.. ale kniha mě neuspokojila.. přeskakování od něčeho k něčemu není styl pro mě

Teckovana
08.08.2020 2 z 5

Autor své povrchní povídání o tradičním Japonsku sepsal tak nepřehledně a rozříštěně, že se mi to dost špatně četlo a neulehčily mi to ani časté překlepy v japonských jménech. Je smutné, že sjednotitel Oda Nobunaga, který je zde často zmiňován, není ani jednou napsán správně. Navíc jsou mnohé japonské zvyky líčeny z pohledu Evropana jako barbarské, kuriozní a víceméně nepochopitelné. Pokud to myslíte se studiem Japonska vážně, tak pro první seznámení s esencí tradiční japonské kultury raději sáhněte po něčem jiném, třeba Tanizakiho Chvále stínů.

Knižní novinky (50. týden)

08.12.2019

Kniha Tradiční Japonsko – Tajemství ze samurajských břehů v seznamech

Japonsko japonská literatura japonská kultura japonské dějiny

2019  59%Tradiční Japonsko – Tajemství ze samurajských břehů
2021  64%Jak se stát moderním samurajem