Tradiční svátky a recepty ze šumavské vesnice přehled
Lucie Kohoutová
Nová publikace inspirovaná Šumavou je volným pokračováním úspěšné kuchařky Recepty ze šumavské vesnice. Autorka se tentokrát věnuje připomenutí svátků a tradic, spojených s touto malebnou krajinou. Události jsou citlivě provázané s původními recepty, které autorka, jak je jejím zvykem, poctivě vyzkoušela. Kniha je bohatě doplněna barevnými fotografiemi nejen jídel, ale i krás šumavské přírody. A opět nechybí ani příběhy z památných míst, pověry a pranostiky.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tradiční svátky a recepty ze šumavské vesnice. Přihlašte se a napište ho.
V další kuchařské knize ze šumavské vesnice ,nám autorka připomněla některé svátky a tradice-tohoto kraje.Samozřejmě opět proložené recepty a příběhy lidí,které zde na Šumavě žijí. Obě knihy receptů od této autorky jsem si oblíbila a již několik jich vyzkoušela .Autorka si přála ,aby čtenářům naservírovala z touto knihou nejen báječné recepty ,ale i tajemnou atmosféru šumavské krajiny a to se jí podle mě opravdu povedlo.
Ocenění knihy (1)
2018 -
Cena Johanna Steinbrenera
(Cena čtenářů knihoven: Naučná)
Kniha Tradiční svátky a recepty ze šumavské vesnice v seznamech
tradice Šumava zvyky a obyčeje krajové, regionální recepty recepty za babku, levné recepty
2017 | Recepty ze šumavské vesnice |
2017 | Tradiční svátky a recepty ze šumavské vesnice |
2021 | Kuchařka pro Matýska |
Krásné pokračování prvního dílu.