Lék přehled

Lék
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/178903/bmid_lek-178903.jpg 4 55 55

Transmetropolitan série

< 9. díl >

Jde do tuhého. Zuřivý reportér Spider Jerusalem přišel o práci i o všechno, co měl, mozek mu ničí nevyléčitelná choroba a v patách má nájemné vrahy, které si platí samotný prezident Spojených států. I tak má ale Spider úsměv na tváři a v srdci smích. Proč? Protože společně se svými ohavnými asistentkami narazil na pořádně prohnilou stopu, kterou za sebou prezident nechal. Protože skládanka podvodů a vražd se dá konečně složit. A protože Spider má na své straně pravdu a ztratit už nemá co. Legendární scenárista Warren Ellis (The Authority, Planetary) a kreslíř Darick Robertson (Banda, Wolverine) zvyšují kreativní radiaci až někam na sterilizační úroveň; kniha Transmetropolitan: Lék shrnuje čísla 49–54 jejich toxické komiksové série.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Cure, 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lék. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (6)

Terva
20.08.2024 4 z 5

„Už nemusím hrát
podle pravidel.
Jsem teď zuřivej reportér.
Použiju si tvý slova,
jak se mi zlíbí.“

„Celý ráno sbíral na zahradě žáby a teď je háže na televizi.“

První sešit, nazvaný „Konečně slunce“ je jen taková příprava na pořádný masakr. Již ve druhém sešitě se to rozjede. Scéna s utrženou nohou od židle je fakt brutus. „Poslyš židlí nohu pravdy,! Ta nelže!“ Chudák Fred. Ale, že bude ze Spidera až takový brutální novinář jsem snad ani nečekal. Inu, když umíráš, nemáš co ztratit. V podpříběhu „Drsňák šéfredaktor“ mě rozesmála úvodní obálka. Holub s cigaretou. Nebo šéfredaktor Mitch Royce na straně 65. Schválně jestli přijdete na to, kolik on má zapálených cigaret.* Vždycky mě potěší nějaké podobné vtipné kresbičky v ději. Je to pro uvolnění. Spider Jerusalem řádí a tak potřebuje čtenář trochu smíchu.

Citát: Kurva! V tom sýru je jed!

Hlavní část tohoto svazku nazvaná Lék je pak rozdělena na tři díly. A je to mazec. Neberte drogy, protože po tomhle je všechny vyblejete. Jenže, stejně mi v tom něco chybělo. Spíš víc věcí. Málo akce, Spider už jen tak dojíždí a ubylo i humoru. Zdá se mi to dost očesané. Oproti předchozím dílům je tohle jen takový „lehký“ počteníčko. Zvláště, když je to skoro celé o prostitutkách. Finále bylo skoro beznadějné . . avšak, jak to dopadlo zjistíme až příště. Jdu si najít nějakou přerozenou prostitutku.

Citát: Když jsem byla děcko já, nepustili nás do školy bez bouchaček.

* - šest

Kunafix
10.07.2024 5 z 5

Tak to vypadá, že Spider Jerusalem konečně našel ten správnej lék na prezidenta a my se můžeme těšit na velké finále, ve kterém jistě přijde zúčtování s tím velkým sviňákem, teda Fešákem. Děj odsejpá náramně a dokonce i srozumitelně, bez zbytečnejch odboček, drogovejch raušů a extrémních šíleností. Jenom se standardníma šílenostma. Parádní díl!

Taxikář: "Kam to bude?" Šéfredaktor Royce: "To je dobrá otázka. Nejdřív chci vejít do baru a vypít ho. A pak se začnu prát s pěti chlapama a vyhraju. A pak využiju služeb naprosto ohromujícího počtu prostitutek. Z nichž některý možná kdysi byly mý manželky. Což bude následováno tím, že si nakoupim drogy. Popravdě řečeno, ukážu jim velkej povlak na polštář a řeknu jim, ať ho naplněj drogama. A všechno si to, kurva, nechám proplatit."


LordSnape
25.03.2018 3 z 5

Na tomhle díle mě opět bavily ty jednotlivé detailní perličky města samotného, ale celkový příběh o tom, jak Spider zbrojí a hledá možnosti, jak vyhrát nad nově zvoleným presidentem mě až tolik nebral. Vlastně jediný překvapivý zvrat byl v tom, že už mu nestačí pouhý střevní trhač. Ale vždyť už nemá prakticky co ztratit... Osobně jsem zvědavý, do jakého konce to Ellis dotáhne.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (4)

Když jsem byla děcko já, nepustili nás do školy bez bouchaček.


Už nemusím hrát podle pravidel. Jsem teď zuřivej reportér. Použiju si tvý slova, jak se mi zlíbí.


Celý ráno sbíral na zahradě žáby a teď je háže na televizi.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Lék v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených71x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst6x
v dalších seznamech2x