Osamělé město přehled

Osamělé město
https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90299/bmid_transmetropolitan-5-osamele-mesto-P6P-90299.jpg 4 69 69

Transmetropolitan série

< 5. díl >

Spider Jerusalem nenávidí každého v tomhle zatraceném Městě - a přesto se za něj bude rvát do posledního dechu. Pátý díl komiksové ságy Transmetropolitan mu pro to poskytne spoustu příležitostí; v Bílém domě sedí psychopat s fešným úsměvem na rtech a do hry se vrací brutální a zkorumpované policejní jednotky. Hlas Spidera Jerusalema je hlasem krve a betonu, když si uprostřed noci šeptají v opilosti samy pro sebe. Není to hezký hlas a příběhy, které vypráví, vás popálí jako žhavé špičky cigaret.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Lonely City, 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Osamělé město. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (6)

Terva
08.07.2024 5 z 5

Citát: Pokud se vám zdá,
že jsem tentokrát
napsal komentář obráceně,
tak se probuďte,
kdoví, co se vám zdá!

POZOR!!!! Tento článek obsahuje samé citáty!!!!!!!

„Anglický spisovatel označil Ameriku za „kulturu obětí“. Dav, který jej pak ubil k smrti, jeho rodinu zahrnul žalobami za škody způsobené na svých pěstech a nehtech.“ (Odcházení)

Citát: Já osobně nenávidím politiku. Nejraději bych se na ní vysral. Ale co když nepudu k volbám a oni pak zvolí Pavla a ne Petra? (Terva)

„Jmenuju se Spider Jerusalem. Jsem nejmilovanější člověk ve Městě. Jsem novinář. Pro deník SLOVO píšu sloupky pod názvem NENÁVIDÍM TO TU. Protože to tu nenávidím. Nenávidím to tu a stejně tak nenávidím vás. A vy mě za to milujete. Tak se věci mají. A jestli máte problém s tím, jak se věci mají, tak vám ukopnu vršek hlavy a naseru vám do mozku. A vy mě za to budete milovat.“
„Díky Bohu, že mě máte!“ (21 dní ve městě)

Citát. Pokus si myslíte, že jsem moc sprostej, přejděte na můj článek k povídce 21 dní ve Městě. To se teprv poserete. (Terva)

Zrůdování. Je to umění spílání lidem. Umění přepadnout je otázkama, pronásledovat je otázkama, štvát je otázkama jak lovnou zvěř a dohnat je těma zasranejma otázkama až do penálu. Je to něco jako bejt fotograf, akorát že to zatím nesprovodilo ze světa žádnou princeznu. (Zrůdování)

Citát. Teda jako fakt jsem použil v závorce (NEPUBLIKOVAT) . . . ale v sekci „CITÁTY“ na profilu toho magora Ellise to na vás všechno klidně vybleju. (Terva)

Ahoj. Jsem Spider Jerusalem. Kouřím. Beru drogy. Chlastám. Meju se jednou za šest tejdnů. Masturbuju v jednom kuse a svý dýmající otrávený semeno mrskám z vokna dolů na vaše vlasy a pokrmy. Jsem prachatej a respektovanej sloupkař z jedněch z největších novin v metropoli. Žiju se dvěma překrásnejma ženskejma v nejdražší a nejvybranější komunitě ve Městě. Bejt parchant se vyplatí! (Osamělé město: První část ze tří)

Citát. Hele, tohle bylo fakt k posrání. Byl jsem napjatej jak lano přes ulici. Nejlepší články od Jerusalema Ellise. (Terva)

Až řeknu „Makejte jak svině a spáchejte útok na veřejnýho činitele několikrát po sobě“, tak makejte jak svině a spáchejte útok na veřejnýho činitele několikrát po sobě. (Osamělé město: Třetí část ze tří)

Citát: Všechno podstatné najdete v článcích „Části díla“ na straně 666. (Terva)

A nebo zmagořit, zamodřit a přejít:

https://www.databazeknih.cz/povidky-z-knihy/transmetropolitan-transmetropolitan-5-osamele-mesto-90299

Kunafix
01.05.2024 3 z 5

Jerusalem a jeho ohavné asistentky - rychlopalné frndy - se znovu řítí do té správné pouliční novinařiny... a akce! A tentokrát jim jde fakt o kejhák. Celá tahle partička se opět s ničím nesere a když jo, tak tím svým způsobem, ze kterého každému vyraší ekzém nebo něco horšího. Pobavilo náramně, ale už z toho nemám ten pocit nadšení jak dřív.


LordSnape
18.01.2018 3 z 5

Už se mi ten celý koncept začíná zajídat. Je fajn, že se to scénář snaží obzvláštnit filosofujícími kecy o městském životě a sobecké společnosti, ale prostě bych potřeboval nějakou lepší vodící linii.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (12)

Anglický spisovatel označil Ameriku za „kulturu obětí“. Dav, který jej pak ubil k smrti, jeho rodinu zahrnul žalobami za škody způsobené na svých pěstech a nehtech. (Odcházení)


Proč už jsme zase tak blbí? (Odcházení)


Kdybych ho já měla poslouchat, jak celej den bleje o smrti, tak tu smrt fakt uvítám. (Odcházení)


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Osamělé město v seznamech

v Přečtených90x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených3x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst7x
v dalších seznamech2x