Transsrdeční magistrála přehled

Transsrdeční magistrála
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493826/bmid_transsrdecni-magistrala-Jpm-493826.jpg 5 1 1

Básně i osobnost Radovana Voříška představu o básníkovi odklízejí kamsi na opačný konec vesmíru. Jako člověk je Radek výzvou k důkladnému přezkoumání teze „není umění bez utrpení“. A jako básník rozhodně není truchlencem, jenž rozesmutnivše sebe, v tiché se slzy celý rozplývá… (Karel Hynek promine uštěpačnou citaci). Pokud Radovanovy verše pláčou, tedy jedině rozechvěním v uchvácení Bohem, člověkem, životem, láskou… Nemá každý štěstí, poznávat autora této sbírky v osobních setkáních, v nichž se, jeho iniciativou a péčí jeho vzácné ženy, radost ze života stává doslova „hmotnou“. Ale lze se nechat vřele a srdečně obejmout doširoka rozevřenou náručí jeho veršů. Nestyďte se a nebojte se, padnout do tohoto objetí!... celý text

Poezie
Vydáno: , Cesta

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Transsrdeční magistrála. Přihlašte se a napište ho.

Matematicka
09.11.2024 5 z 5

Poezie Radovana Voříška je mému srdci neskutečně blízká. Jsem ráda, že jsem na jeho jméno kdysi před lety náhodou narazila, na doporučení jedné kamarádky. Od té doby jsem přečetla všechny jeho sbírky a tato je mou nejoblíbenější. Určitě doporučuji.

Modlitba Jeremiášova

Přes holá návrší