Trauma a rodinné konstelace přehled

Trauma  a rodinné konstelace
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/103509/trauma-a-rodinne-konstelace-103509.jpg 4 9 9

Duševní štěpení a jejich léčba Autor popisuje a na řadě kazuistik dokumentuje vznik, průběh a následky psychického traumatu. Popisuje různé typy štěpení já u různých typů traumat a možné následky tohoto procesu v prožívání vztahů. Na základě vlastní dlouholeté zkušenosti práce s metodou rodinných (systemických) konstelací poskytuje velmi fundovaný popis postupu práce s traumaty pomocí konstelací, včetně vhledu do zákonitostí tohoto procesu. Knihu ocení odborníci z oblasti psychologie, psychoterapie, psychiatrie a dalších pomáhajících profesí. Z knihy mohou mít užitek i čtenáři, kteří sami trpí duševním onemocněním. Publikace osloví i čtenáře se zájmem o rodinné (systemické) konstelace. Prof. Dr. F. Ruppert je psycholog a psychoterapeut, působí na Katolické vysoké škole v Mnichově a v soukromé praxi. Od roku 1994 pracuje metodou rodinných konstelací. Specializuje se na psychoterapeutickou práci s těžkými psychickými onemocněními jako jsou deprese, úzkosti, hraniční poruchy osobnosti, psychózy.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

Seelische Spaltung und innere Heilung


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Trauma a rodinné konstelace. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

hu_87
10.01.2019 4 z 5

Tak tohle by si měli přečíst všichni rodiče (ti hlavně) a lidi, kteří mají tendence zlehčovat problémy druhých.
Kniha se čte poměrně dobře a určitě se vcelku jedná o výrazný nadprůměr. Lidem, kteří se potýkají nejrůznějšími bolístkami mohu jen doporučit. Možná si uvědomíte, z jakého důvodu třeba máte problémy v jistých aspektech života a co (nebo spíš kdo) se tomu nejspíš výrazně přičinil.

M-arta
08.04.2018 5 z 5

Od rodinných konstelací ke konstelacím traumatu - významné dílo v oblasti systemické práce. Metoda se zvolna rozvíjela na základě vlivu práce Berta Hellingera (autor klasických rodinných konstelací) - s Franzem Ruppertem získala nejen ohromnou novou hloubku a zajímavý směr, ale především širší terapeutické využití.
Knížka se mi opravdu dobře četla, asi za nejdůležitější informace pokládám poznání, jak se při traumatech lidská duše v nevědomí spontánně štěpí na "traumatizované já", "zdravé já" a "přežití... a také nástin, jak se s tím dá pracovat.


Chmur
08.06.2017 2 z 5

S knihou jsem měl velký problém. Základní myšlenky jsem snad pochopil, ale pokud člověk trochu nechápe principy rodinných konstelací, tak bude dost ztracený. Ruppert se částečně odklání od hellingerovského pojetí rodinných konstelací, ale i tak se jedná o dost kontroverzní metodu. Mně osobně kniha moc nedala.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Trauma a rodinné konstelace v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených16x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce7x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Franz Ruppert
německá, 1957
2008  78%Trauma a rodinné konstelace
2011  90%Symbióza a autonomie