Trávník se mstí přehled
Richard Brautigan
Jediný povídkový soubor R. Brautigana – autora, který byl právem nazýván literárním idolem kulturního undergroundu 60. let 20. století. Kniha patří k těm textům, jež jsou psány zdánlivě jednoduchým jazykem, oproštěným od jakékoli expresivity, jako by autor chápal realitu naivním, téměř až dětským viděním, o to působivěji ale vystupuje do popředí závažnost každého sdělení, jež směřuje k základním otázkám života a smrti.... celý text
Literatura světová Povídky
Vydáno: 1998 , Volvox GlobatorOriginální název:
Revenge of the lawn : stories 1962–1970, 1971
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Trávník se mstí. Přihlašte se a napište ho.
Tahle knížka zůstává trochu v pozadí sbírky povídkových miniatur Expres Tokio – Montana, ale podle mě nezaslouženě. Možná není tak kultovní, ale zase v ní vyniká schopnost dívat se dětskýma očima. Její kouzlo je méně nápadné.
Moje první kniha od tohoto autora. Zajímavé povídky, dobře se čtou, knihu jsem měla za chvíli přečtenou, ani jsem nestačila mrknout :-) chvílemi se člověk i dobře zasměje, ale tak průměr..
Kniha Trávník se mstí v seznamech
Část díla
2018 | V melounovém cukru |
1987 | Horoskop orloje |
1993 | Chytání pstruhů v Americe |
2007 | V melounovém cukru / In Watermelon Sugar |
1995 | Willard a jeho kuželkářské trofeje. Perverzní mystérium |
Zaujímavá zbierka poviedok, na ktorú som narazil úplnou náhodou v jeden daždivý, letný podvečer ďaleko od civilizácie. Za zmienku stojí autorov netradičný a svojský štýl písania.