Treasure Island / Ostrov pokladů (převyprávění) přehled
Henry Brook
Zrcadlový text - anglicky a česky. Napínavý pirátský příběh viděný očima mladého Jima Hawkinse. Ten získá po smrti starého námořníka mapu s úkrytem velkého pokladu kapitána Flinta. Jim Hawkins se vydává na palubě plachetnice Hispaniola na výpravu za pokladem. Lodním kuchařem je však Dlouhý Honza Silver - vůdce pirátů, kteří se pokladu také chtějí zmocnit, a tak o dramatické události a mnoho velkých dobrodružství na ostrově pokladů nebude nouze... Dobrodružný román pro mládež, snad nejslavnější dílo Roberta Louise Stevensona, který se dočkal celé řady filmových a televizních zpracování. Slovem doprovodil Jaromír Kincl a ilustroval Gustav Krum.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Treasure Island / Ostrov pokladů (převyprávění). Přihlašte se a napište ho.
Česky už mám přečteno, opravdu suprová kniha. Nyní se snažím ten pirátský skvost přelouskat v angličtině. Stejně dobré, jen pomalejší :-)
Tato kniha se mi velmi líbila. I když mi trvalo docela dlouho než jsem ji přelouskala z anglického jazyka do českého. Ale naštěstí jsem si to na druhé straně mohla zkontrolovat.
Kniha Treasure Island / Ostrov pokladů (převyprávění) v seznamech
2008 | Treasure Island / Ostrov pokladů (převyprávění) |
2011 | Tom Sawyer |
2010 | Pes Baskervillský / The Hound of the Baskervilles |
2011 | Don Quixote / Don Quichot |
2009 | Gangsteři - pravdivé příběhy |
K legendárnímu ostrovů pokladů jsem se opět dostal až po několika desetiletích a po přečtení musím říct, že společně s většinou Mayovek patří do skupiny knih, které dospělému čtenáři přijdou naivňoučsky jednoduché, i když si je z dětství pamatuje jako osudová dobrodružství, čistý střed - 50 %