Treblinka - povstání v továrně na smrt přehled

Treblinka - povstání v továrně na smrt
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439916/bmid_treblinka-povstani-v-tovarne-na-smr-Rt6-439916.jpg 4 18 18

Naděje přežívá i na tom nejtemnějším místě Treblinku nebylo možné přežít. Tato nejefektivnější továrna na smrt zabíjela tolik lidí, že chybělo místo na ukládání jejich ostatků. Přesto se zde stalo něco zcela nečekaného: Na smrt vyčerpaní jedinci se odvážili vzdorovat. V srpnu 1943 se ve vyhlazovacím táboře rozhořelo povstání. Oceňovaná kniha je poutavou rekonstrukcí mimořádného hrdinství a dokladem toho, že i v největším pekle se může stát zázrak.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Historie
Vydáno: , Albatros (CZ)

Treblinka 43: Bunt w fabryce śmierci, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Treblinka - povstání v továrně na smrt. Přihlašte se a napište ho.

AlbionFoxyFox
27.06.2023 3 z 5

První část byla psána přístupněji a zajímavěji, bohužel později přibývalo odboček a já byla zmatená a časem znuděná.

veverka@ořech
05.12.2020 5 z 5

Čtivě napsaná populárně náučná kniha o povstání židovských vězňů Treblinky - včetně jeho příprav a posléze i strastiplné cesty k domovům. Autorovi se podařilo nejen shromáždit nepřeberné množství faktů a provést jejich kritiku (např. přežívající tvrzení o pomoci polského odboje povstalcům), ale dokázal čtenáře neustále držet v napětí, které mu nedovolovalo knihu jen tak odložit. Zajímavě vykreslil boxerský zápas, ale i psychologický profil velitele Stangla.

hanka_reading
25.10.2020 4 z 5

Detailní popis plánovaného povstání v táboře, jehož termín musel být několikrát posunut. Přesto se nakonec uskutečnilo, ale přeživších bylo velmi málo. Někteří promluvili až na sklonku svého života o mnoho let později.

Knižní novinky (22. týden)

25.05.2020

Kniha Treblinka - povstání v továrně na smrt v seznamech