Třetí světadíl přehled

Třetí světadíl
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374176/bmid_treti-svetadil-ZaD-374176.jpg 2 3 3

Třetím světadílem je v této knize Jižní Amerika. Autor ji jako osamělý cestovatel projel mezi 1. březnem a 11. červencem r. 2007, na cestách byl tedy čtyři měsíce a jedenáct dní. A které země navštívil? Argentinu, Chile, Bolívii, Peru, Kolumbii, Ekvádor - Galapágy, Venezuelu, Patagonii. Viděl hory Cordillera Blanca, slavná jezera, například Titicaca, v Kolumbii El Dorado, Karibik. Autor si mimo jiné odpovídá na otázku, je-li dobré cestovat sám. Výhodou je, že při cestování single se nemusíte s nikým přít, neohrožuje vás ponorkový efekt, soustředíte se snadněji na to, abyste se učili jazyk. Nevýhodou je, že si musíte vždy a všude sám hlídat zavazadla, ubytování je dražší, jen vy sám musíte procítat průvodce, hledat tipy na výlety. Nejhůř je samotnému cestovateli, když je okraden nebo onemocní.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Třetí světadíl. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Luvy
04.01.2021 5 z 5

Je to smutny, je to temny, ale ma to grady, i proto jsem se nemohla odtrhnout...

Misa.K1
29.10.2020 1 z 5

Bohužel musím souhlasit s předchozím hodnocením / komentářem. Knížka mi přišla hrozně "negativní", cestování si má člověk užívat, tady mi přišlo, jak když je to za trest, autor si dost často na něco stěžuje, místy opravdu až hanlivě.


soukroma
13.02.2019 1 z 5

Opravdu nic víc než "zápisky stárnoucího baťůžkáře": informační hodnota a užitečnost prakticky nulová, protože se zápisky omezují na čas, jídlo, ubytování, přesuny a útraty, o místech samotných je většinou jen zmínka jménem, toť vše. Pár fotek, které nepřinášejí vůbec nic nového. Nevím, proč cestuje, a ještě o tom chce vydat knihu, protože nedokáže zprostředkovat žádné dojmy, přispět zajímavostmi, poučit, navnadit nebo poradit. Navíc si neustále stěžuje, na místní poměry a lidi i ostatní turisty, takže navrch je to dost nepříjemně nabručené (místy až urážlivé) čtení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Třetí světadíl v seznamech

v Přečtených3x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst1x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

Jižní Amerika

Autorovy další knížky

Jan Pospíšil
česká, 1969
2005  60%Africké putování
2017  47%Třetí světadíl