Tři kameny jsou zeď: Příběhy z dějin archeologie přehled
Eric H. Cline
![Tři kameny jsou zeď: Příběhy z dějin archeologie Tři kameny jsou zeď: Příběhy z dějin archeologie](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433960/bmid_tri-kameny-jsou-zed-pribehy-z-dejin-pDz-433960.jpg?v=1581952160)
Úvod do archeologie prof. Erika Clinea nabízí čtenáři vedle známých příběhů, jako například Schliemannova odkrývání Tróje či objevení Tutanchamonovy hrobky v Egyptě, přehled zásadních archeologických objevů posledních desetiletí, od nalezení pozůstatků předchůdců člověka v Africe z doby před více než třemi miliony lety po objev válečníků čínské terakotové armády či ledového muže Ötziho v Alpách a mnoho dalších. Kniha vypráví rovněž o významných archeolozích a průkopnících oboru. Ve snaze přiblížit archeologickou praxi laikům odpovídá na časté dotazy ohledně toho, jak archeologové svou práci vlastně dělají.... celý text
Literatura světová Literatura faktu Historie
Vydáno: 2020 , VyšehradOriginální název:
Three Stones Make a Wall: The Story of Archaeology, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tři kameny jsou zeď: Příběhy z dějin archeologie. Přihlašte se a napište ho.
![Peter73 Peter73](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/272404/m_peter73-F29.jpg?v=1577272655)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Vynikajúca kniha pre všetkých milovníkov histórie, najmä staroveku. Autor je renomovaný americký archeológ, ktorý sa už niekoľko desiatok rokov podieľal na archeologických výskumoch na celom svete. V jednotlivých kapitolách rozoberá všetky významné náleziska. Počnúc objavením Tutanchamónovej hrobky, cez Schliemannovu Tróju až po vytiahnutie prvej ponorky použitej vo vojne. Pre mňa zaujímavá časť bola o zvitkoch od Mŕtveho mora. Eric H. Cline v niekoľkých kapitolách objasňuje aj prácu archeológov, ich postupy a akým spôsobom určujú vek nájdených artefaktov. Kniha je zaujímavá a dozviete sa základné vecí o všetkých veľkých objavov.
![Alto98 Alto98](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/314596/m_alto98-A8u.jpg?v=1602610687)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Velmi čtivá kniha s pěknými ilustracemi o historii a současnosti starověké archeologie. Překvapilo mne, kolik se toho stále objevuje.
Knižní novinky (42. týden)
11.10.2020
Kniha Tři kameny jsou zeď: Příběhy z dějin archeologie v seznamech
v Mé knihovně | 65x |
2019 | ![]() |
2020 | ![]() |
Nic složitého, co by odbornými výrazy odradilo amatéra a milovníka historie. Vyprávění, které se spíš podobá beletrii.