Oheň na pláži přehled

Oheň na pláži
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483517/bmid_ohen-na-plazi-uW1-483517.jpg 5 79 79

NÁLEZ ČTYŘICET LET POHŘBENÉHO TĚLA PROPOJÍ DVA ZDÁNLIVĚ NESOUVISEJÍCÍ PŘÍPADY… Faerský policista Hjalti Hentze se domnívá, že má poprvé po dlouhé době na stole jasný případ: požár opuštěné farmy, nejspíš omylem založený jejím majitelem, místním opilcem, který se v domě těsně předtím oběsil. Jenže pak jsou na pozemcích objeveny čtyřicet let staré ostatky mladé ženy a zdánlivě jednoduchý případ se začíná komplikovat. Navíc podle všeho souvisí nejen s komunitou, která se na farmě v sedmdesátých letech usadila, ale také se starým únosem a znásilněním místní dívky. Britský inspektor Jan Reyna mezitím pokračuje ve vyšetřování matčiny sebevraždy. Postupem času však zjišťuje, že jsou jeho a Hentzeho případy propojené a oba ukazují na zlověstné tajemství pohřbené po čtyři desetiletí nejen na ostrovech, ale i v Dánsku. Hentze si to uvědomuje také. Stejně jako to, že se Reynovo soukromé vyšetřování začíná měnit v posedlost. Posedlost, která by ho mohla zničit.... celý text

Detektivky, krimi Romány Thrillery
Vydáno: , Mystery Press

The Fire Pit, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oheň na pláži. Přihlašte se a napište ho.

dan-sam
13.09.2024 4 z 5

Dočteno, celá série v jednom tahu, mám to tedy čerstvé a trochu srovnatelné se sérií Hadrový panák od Daniela Cola.
Celkově dává smysl, jak se příběh rozvíjí, sedělo mi načatí posledního případu ve druhém díle i přenesení děje o kousek vedle z ostrovů (přeci jen je Dánsko nedílná součást faerského života). Možná jsem čekal trochu hlubší propojení s Reynovou původní rodinou - některé nástiny zůstaly nedořešené, jako by autora svedla v průběhu prací jiná myšlenka vydal se nakonec jiným směrem. Ten ovšem dokázal docela dobře vybrat a příběh tak do sebe zapadl, přičemž si nechává možnost velmi volného navázání někdy v budoucnu.
Celkově není série nijak zvlášť brutální (zdravíme do New Yorku nebo Osla), pěkně zapadá do severského podnebí a snad jen jistá lineárnost (z jednoho svědka vypadne jméno jiného, z něj pak další jméno a tak dál a dál) trochu zlobí když se opakuje už třetí svazek.

zelvonik
04.09.2024 5 z 5

Skvělé zakončení celé trilogie. Kniha přímo navazuje na předchozí díl, trochu víc se odehrává v Dánsku, ale není to nijak ke škodě. Samotný příběh je klasická detektivka a moc dobře se čte. Můžu doporučit všem milovníkům severských detektivek. Jen doporučuji číst popořadě.

certchlup
30.08.2024 2 z 5

Není to špatná detektivka, ale ani dobrá. Záplatka nebyla úplně původní, nemohl jsem zbavit pocitu, že už jsem to viděl v nějakém tv seriálu. Pachatel se v knize vlastně objevil až těsně před koncem, což je opět prohřešek proti pravidlům žánru (stejně jako v předešlých dílech). Prostě, spousta popsaných stránek dějově vedoucích odnikud nikam a pak je náhle vrah jmenován během výslechu podezřelého. Takže všechny předchozí dekuktivní řeči a myšlenky detektivů byly k ničemu. Autor je zřejmě placen od stránky nebo na kila. Z otáčení stránek mě už po pár hodinách bolela ruka. Takže jedním slovem - nuda.

Detektivní trilogie z Faerských ostrovů je kompletní!

04.04.2022

Knižní novinky (8. týden)

20.02.2022

Lidé občas potřebují to, co mohlo být, a nebylo, zavřít a zapečetit, aby si to v sobě uchovali navždy.

Kniha Oheň na pláži v seznamech