Dívka ve věži přehled
Katherine Arden
Trilogie zimní noci série
Dvůr moskevského velkoknížete sužují šarvátky o moc a zvěsti o nepokojích. Neznámí zbojnící drancují venkov, vypalují vesnice a unášejí dívky. Kníže se svými věrnými společníky vyrazí z města, aby nájezdníky porazili, a po cestě se setkává s mladíkem na nádherném koni. Pouze Saša, mnich s válečnickým výcvikem, v "chlapci" rozpozná svou mladší sestru, kterou její vesnice považuje za mrtvou nebo za čarodějnici. Když se Vasja se svými mimořádnými jezdeckými schopnostmi a nevysvětlitelnou mocí prokáže v bitvě, Saša si uvědomí, že musí zachovat její tajemství - jeho sestra je možná tím jediným člověkem, který může zachránit město před hrozbou z říše lidí i fantazie.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2019 , King CoolOriginální název:
The Girl in the Tower, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dívka ve věži. Přihlašte se a napište ho.
Naprosto skvělá série. Je to jedna z těch, které budu mít v knihovně a ráda se k nim za pár let vrátím.
Dalo mi práci se začíst, kniha měla spád až tak někde od str. 200. Ani mě neláká další díl.
3 tipy na skvělé fantasy knihy (nejen) pro mladé čtenáře
16.04.2019
Knižní novinky (14. týden)
31.03.2019
Kniha Dívka ve věži v seznamech
pohádky mýty a legendy Rusko fantasy pro děti báje únosy dětí pohádky pro dospělé pro dospívající mládež (young adult) fantasy slovanská mytologie
2018 | Medvěd a Slavík |
2019 | Dívka ve věži |
2021 | Zrádné mlhy |
2020 | Zima čarodějnice |
2022 | Mrtvé hlasy |
Mám moc ráda tuto sérii, příjemně mrazivá, velmi originální a zajímavá. Doporučuji a určitě se vrhnu na 3. díl.