Trinásťkrát vražda přehled
Jozef Petro , Eugen Klinger , * antologie
Třináct detektivních povídek od známých autorů: např. Wilkie Collins, Erle Stanley Gardner, Agatha Christie, Dorothy L. Sayersová, Edgar Wallace atd.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Trinásťkrát vražda. Přihlašte se a napište ho.
Někomu žánru neznalého (detektivky mě fakt zrovna neberou, ale zase mi vůbec nevadí, tu a tam si něco přečtu) by se mohlo zdát, že to bude všechno na jedno brdo. Třináct povídek o vraždě. Nejprve jsem zjistil, že všechny o vraždě nejsou. Jedna není, možná tak o kariérní (sebe)vraždě. Pak jsem zjistil, že jsou ty povídky hodně pestré, většina jich je dobře a zajímavě napsaná a v rámci žánru se docela hodně rozběhly do mnohých stran. Některé (třeba ona vraždyprostá) jsou hodně zábavné až komediální, jiné zase hrozně napínavé, další až na hraně horroru.
Kniha Trinásťkrát vražda v seznamech
Část díla
A vtáky ešte spievajú
Eva? Caroline?
Hostia v dome
1940
Muž, čo spieval v kostole
Prípad pre OSN
Poslouchala jsem audioknihu. Jako vždy u detektivních povídek, jsou některé zajímavé, některé horší a nudnější některé napínavé. Tou právě hodně napínavou je poslední povídka Oko mrtvého, z pohledu 10letého kluka.