Trojruža přehled
Pavol Dobšinský , Ľudovít Fulla
Najznámejšie slovenské rozprávky, s veľkými písmenkami pre všetky deti, ktoré už vedia čítať. O veternom kráľovi, Soľ nad zlato, O troch grošoch, Janko Hraško, Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas a Trojruža.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Trojruža. Přihlašte se a napište ho.
Vďaka čitatelskej výzve som sa vrátila ku knihe ktorá ma sprevádzala celé moje detstvo a dodnes si spomínam ako som listovala stránkami a hltala písmenká rozprávok,ktoré vyšli z pera rodáka mojej rodnej obce.Pavol Emanuel Dobšinský je meno ktoré ma sprevádzalo na každom kroku.Narodil sa v Slavošovciach a som rada že lesmi ktorými som sa prechádzala možná kráčali i jeho nohy.
Nezabudnuteľná spomienka na detstvo v podobe skĺbenia národných rozprávok a prekrásnych ilustrácií Ľudovíta Fullu.
Kniha Trojruža v seznamech
Jedna z mojich top kníh detstva aj vďaka ilustráciám :)
Ako dieťa som milovala rozprávku Soľ nad zlato v akejkoľvek forme - knižnej, filmovej, alebo prerozprávanej mojou mamou.
Teraz po toľkých rokoch jednoznačne vedie rozprávka O troch grošoch, na ktorú by sme my dospelí nemali zabúdať. Myslieť len a len na svoju prítomnosť nestačí, ale je potrebné zahŕňať do našich rozhodnutí minulosť a aj našu budúcnosť vo všetkých oblastiach nášho každodenného života.
A ešte si dovolím citát jedného pána menom Albert Einstein na záver:
„Ak chcete, aby boli vaše deti inteligentné, čítajte im rozprávky. Ak chcete, aby boli vaše deti viac inteligentné, čítajte im viac rozprávok.“