Trojský kůň ve městě Božím přehled
Dietrich von Hildebrand
Známý katolický spisovatel nejen odhaluje kořeny krize katolicismu, ale také ukazuje, jak správné pochopení ducha II. vatikánského koncilu může obnovit církev v její svatosti, ke které je povolána. Toto dílo je napsáno s hlubokou poctivostí a jasnozřivostí a vede k velmi varovným závěrům.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Trojský kůň ve městě Božím. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Trojský kůň ve městě Božím v seznamech
v Mé knihovně | 3x |
1999 | Trojský kůň ve městě Božím |
1999 | 25 let "HUMANAE VITAE" jako znamení odporu |
Autor rozebírá mnoho chyb progresivistického katolicismu a je v jejich vysvětlování velmi dobrý, pročež považuji knihu za doporučení hodnou a velmi dobrou.
Nicméně trpí jednou systematickou vadou, když odmítá vidět jakékoliv problémy přímo v druhém vatikánském koncilu samotném a všechny projevy progresivismu a modernismu, masově šířící se církví po koncilu, přičítá jeho dezinterpretaci.
S tím nemohu souhlasit, koncil formovali stoupenci těchto herezí, kteří do jeho dokumentů velmi pilně "kladli vajíčka" zmaru, který po koncilu nevyhnutelně přišel. Přiznat si to je nezbytné.