Třpyt, vášeň a slzy přehled
Andrea Červenková
Píše se rok 1907 a dospívající Mavis to nemá jednoduché. Narodila se totiž se znetvořeným obličejem a její šance na výhodný sňatek či zaměstnání jsou pro ni v upjaté eduardovské Anglii mizivé. Její život se obrátí vzhůru nohama, když ji objeví záhadná a krásná majitelka panoptika, která mladé dívce nabídne spolupráci. Mavis věří, že ji konečně potkalo štěstí, jenže osud pro ni chystá další nástrahy a její budoucnost v úspěšném panoptiku se mění v noční můru.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Třpyt, vášeň a slzy. Přihlašte se a napište ho.
No, mě se to tedy líbilo, takže ta nízká hodnocení taky nechápu. Líbil se mi styl, jakým je kniha napsána, líbil se mi příběh i atmosféra...
Pakliže tam byla inspirace odjinud, tak mě to vůbec nevadilo, protože primárně knihy čtu, abych si je užila a ne abych na ně dělala pitvu. :D
Zkrátka hodnotím kladně, má to krásnou myšlenku i napád a každý nějak začínal. Věřím, že autorka napíše ještě něco skvělého, ne že by už toto nebylo dobré. :)
Knihu sem si chtěla přečíst po vlně negativních hodnocení na DK a udělat si na ni vlastní názor. A musím říct, že absolutně nechápu ty hejty co se na příběh snesli, přes odpad až po vykrádačku příběhů a kdesi co si. Upřímně, každý příběh v určitém žánru má v něčem kořeny, takže svým způsobem každý autor je vykradač. Nebo snad jen někteří se můžou označit za vykrádače.
Tak a teď k samotnému příběhu.
Příběh je o tom, že i odlišní lidé můžou milovat a být milováni.
Mavis nemá od narození na růžích ustláno, narodila se s netvořeným obličejem a rodiče jí odložili v sirotčinci. Jako ta odlišná to tam nemá vůbec jednoduché, takže když její jediná kamarádka umírá na nemoc, která se v sirotčinci rozšířila, utíká. Dostane se do města, ale protože jí nikdo nechce zaměstnat, skončí v chudobinci. Jednou večer když si zpívá jí někdo slyší a dá vědět krásné majitelce panoptika. A tak Mavis dostane nabídku, nabídku, která se v jejím případě neodmítá.
A tak se z Mavis stane Desdemona. Dostane se mezi své, ty jiné. Ale kdo je vlastně v tomto příběhu ten odlišný. Ty obyčejní, jak jim oni říkají, nebo ti zvláštní. To co jim totiž příroda vzala na vzhledu, tak jim stonásobně vrátila na umu.
Poznává tam i svou první lásku Geralda hromotluka s velkým srdcem. Poznává, že být odlišný není nic špatného a nemusí se za to stydět.
Pak ale na scénu přichází obyčejný Albert a celým příběhem pěkně zamává.
Chcete vědět jak příběh dopadne??
Na www.solis-nakladatelstvi je možné jí koupit jako e-knihu, tak i v papírové formě.
Příběh doporučuji a věřím, že i ostatním vykouzlí úsměv na tváři.
Kniha Třpyt, vášeň a slzy v seznamech
Nádherný a dojemný příběh, který ve mně vzbuzoval vlny emocí. Navíc nádherně napsaný.