Columbine - Nejznámější školní masakr přehled

Columbine - Nejznámější školní masakr
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539678/bmid_columbine-nejznamejsi-skolni-masakr.jpg 4 59 59

„Tragédie se stále opakují. Zatímco se vzpamatováváme z poslední hrůzy...“ Tak začíná epilog knihy, která ukazuje, jak se masakr na Columbine High School stal vzorem pro téměř dvě desetiletí školních vražd. Je to falešný scénář, kterého se chopila generace nových vrahů. Po událostech v Auroře a na školách Sandy Hook a Virginia Tech je nutnost pochopit zločin, který tuto pohromu vyvolal, rok od roku naléhavější. Co se skutečně stalo 20. dubna 1999? Tato hrůza zanechala nesmazatelnou stopu v americké psychice, ale většina toho, co „víme“, je mylná. Nešlo o sportovce, gotiky ani mafii v trenčkotech. Dave Cullen byl jedním z prvních reportérů na místě a deset let pracoval na této knize, která je všeobecně uznávána jako definitivní popis tehdejších událostí. S nadhledem vyšetřovatele a psychologickou bystrostí se opírá o hory důkazů, poznatky předních světových forenzních psychologů a zápisky a kresby samotných pachatelů. Deset let připravovaná kniha, mistrovské reportážní dílo žánru true crime, je definitivním popisem masakru na Columbine, jeho následků a významu od uznávaného novináře, který sledoval příběh od samého počátku.... celý text

Literatura světová Sociologie, společnost
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

Columbine, 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Columbine - Nejznámější školní masakr. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (11)

dencazrnu
08.09.2024 5 z 5

Wow, tak tohle bylo pro mě opravdu velmi silné čtení, které jsem si musela opravdu hodně dávkovat. Knihu jsem četla díky tomu velmi dlouho, ale rozhodně toho nelituji. Musím se přiznat, že jsem o tomto školním masakru věděla jen velmi okrajově, proto mě hodně informací opravdu zaujalo, a i jsem si následně další věci o masakru vyhledala.

Kniha je perfektně zpracovaná a díky kapitolám a jejich členění se to čte opravdu rychle. Ale psychická náročnost pro mě tentokrát byla velká a u knihy jsem se několikrát rozplakala. Úplně se mi dělá zle z představy, kdyby pachatelům všechny jejich představy vyšly, protože bychom se tady rozhodně nebavili pouze o 13 obětech tohoto masakru.

Kniha byla obohacena i o zápisky a náčrtky obou pachatelů a následná časová osa a shrnutí celého případu. V samotném závěru už mi maličko přišlo zdlouhavé, jak se autor vrací k různým pojmům z jednotlivých kapitol, ale čtenář se mohl dozvědět ještě o kousek více informací. Celkově byla kniha velmi obsáhlá a je vidět, že autor na ní opravdu pracoval několik let a vymazlil jí do posledního slůvka.

Z oranžové edice se pro mě tato kniha zatím řadí do popředí a myslím si, že už jí těžko něco trumfne. Knihu mohu doporučit všem milovníkům tohoto žánru, ale narovinu říkám, že to nebude lehké čtení.

okeey
01.08.2024 5 z 5

A máme tu další knihu z edice true crime od Joty. Mám tyhle knihy ráda, pokud to tak mohu říct, jak Ted Bundy, Gary Ridgeway, ale také Nightstalker, jsou do detailu propracované a tady to nebylo jinak. Autor to vzal hodně ze široka, začínáme událostmi před samotným útokem a co k němu vedlo, pak podrobný popis samotné události a následné roky po ní. Cením, že je brán velký ohled na pozůstalé, u knih této tematiky by to měl být standard, ale bohužel to tak není.
Columbine mě z této edice zasáhl asi nejvíc, je mi líto těch kteří přišli o život i těch kteří si tím museli projít, nicméně ,,akce" měla mít daleko širší rozsah, což se díkybohu nepovedlo.
Rozhodně doporučuji všem zločinožroutům, všem, které zajímají skutečné zločiny.


Mišelínek
22.07.2024 5 z 5

Velmi dobře zpracované. Těšila jsem se, až si knihu přečtu, i když jsem to celkem dlouho odkládala.
Koho tohle téma zajímá, určitě nesáhne vedle.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Columbine - Nejznámější školní masakr v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených67x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených3x
v Knihotéce79x
v Chystám se číst72x
v Chci si koupit46x
v dalších seznamech2x