Tulák (sběratelská varianta) přehled

Tulák (sběratelská varianta)
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512926/bmid_tulak-sberatelska-varianta-BdR-512926.jpg 4 33 33

Lidstvo se rozšířilo po celém vesmíru. Náš příběh začíná ztroskotáním na zapadlé planetě, které jako jediný přežije Abram Pollux. A i když je jediným přeživším, tak se na povrchu této bohem zapomenuté planety rozehrává příběh pomsty, ve kterém hraje Abram hlavní roli a ve kterém není vůbec nic tak, jak se na první pohled zdá. Co vlastně dělá člověka člověkem? Tělo? Vědomí? Vzpomínky? City? Tulák je typickou ukázkou příběhu, který prostě musí vyjít najednou, protože Brandon si se čtenáři naprosto chladnokrevně hraje a úroveň zmatenosti se v průběhu čtení konstantně zvyšuje až do posledních kapitol, kde nastupuje silné finále.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Mighty Boys
Originální název:

Drifter Vol. 1-4


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tulák (sběratelská varianta). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

trudoš
06.01.2024 3 z 5

Těžce ponurá sci-fi plná tajemství, záhad a nejasností, která by se daleko lépe uživila na menším rozsahu. Takhle v okamžiku, kdy po čtyř stech stranách konečně dojde na odpovědi, člověk za a) nemá ani chuť vracet se nějak v příběhu na začátek, a za b) tyhle nápady fungují u povídek Raye Bradburyho, ne v akční rovině stylu Černočerná tma. Tedy alespoň v mém případě.
Přesto nepopírám, že jsem Tulákovi propadl, především v první půlce, kdy se zvraty vrší jeden za druhým. Má to takovou tu temně podmanivou atmosféru, jakou dokáže vykreslit např. Philip K. Dick, s čímž souvisí i uvědomění, že absolutně netušíte, co z toho nakonec vyleze. Naneštěstí mi už v druhé půlce všechny ty hlubokomyslné dialogy, popřípadě filozofické monology, začaly lézt krkem, protože se vyjasňovalo, že jen máloco z odehraných událostí bude dávat smysl. A třebaže Iván Brandon si dal záležet, aby v úplném závěru do sebe všechno zaklaplo, nemůžu říct, že bych byl plně spokojen. Naštvaný ano, ale spokojený rozhodně ne.

Jindra_S
01.01.2024 odpad!

Za mne velmi zmatený příběh, který nedával smysl, jako by autor byl na tripu nebo halucinoval.
Hodnocení je teď 72 procent - takže jsem tenhle komiks pravděpodobně nepochopil, nicméně i to mne nezbaví pocitu, že jsem čas k jeho čtení mohl využít lépe a radostněji.


mirec88
14.11.2023 4 z 5

Pravdupovediac na základe očakávaní som čakal oveľa viac. Áno, príbeh je niečo, kde som mal na záver otvorené ústa od úžasu, kresba je úžasná a hoci je to digitál, tak pripomína maľbu, jednotlivé obálky sú famózne, ale čakal som od toho, že budem o tom rozmýšľať, že mi to nedá spať a čakal som ktovieaký bombastický komiks, ale o také boom sa nejednalo. Preto "len" 4*, hoci som bol pevne presvedčený, že tomu naparím plný počet. Nevadí, prečítané, zaujímavé, netradičné a prekvapivé. Ale nič to vo mne nezanechalo, po čom by som si povedal, že je to jeden z najlepších komiksov, aké som kedy čítal.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tulák (sběratelská varianta) v seznamech

v Přečtených38x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce37x
v Chystám se číst6x

Autorovy knížky

Iván Brandon
kubánská
2023  70%Tulák