Turecké záhady přehled
Arnošt Vašíček
Zapovězená hora bohů - Město, spadlé z nebes - Podivná zkáza Chattuše - Neznámí stavitelé - Vládce hromoklínu - Posedlost hlubinami země - Ztracené království - Stále překvapující Trója - Pátrání po arše záchrany - Nová výprava na Ararat - Tajemství propastné tůně – Raketoplán z období temna...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Turecké záhady. Přihlašte se a napište ho.
Autor nedává jasné odpovědi na zkoumané záhady, pouze klade otázky nebo připomíná již známé teorie na dané téma a nechává tak na čtenáři samotném, aby popřemýšlel a rozhodl se sám, kde by mohla být pravda. Tajemno mne vždy lákalo, takže za mne dobré.
Dobrá kniha. Je vidět ,že autor je zcestovalý a hodně viděl na vlastní oči.Také je přínosné vyprávění o ne tolik známých záhadách,i když ty nejproslavenější také neopomíjí.Rozhodně si přečtu další jeho knížky.
Kniha Turecké záhady v seznamech
archeologie Turecko hroby a hrobky
2009 | Ďáblova lest |
2012 | Ztracená brána |
2017 | Krev démona |
2005 | Strážce duší |
2007 | Tajemství ďáblovy bible |
Krásně napsané záhady z dnešního Turecka. Přehledně rozčleněné do kapitol, které všechny byly zajímavé.
Vašíček klade spoustu otázek, ukazuje některá možná řešení, ale nechává na čtenáři, zda se pro to rozhodne a nebo ne. Nejvíce mě zaujaly záhady kolem Chetitů. Čeho se bály? Proč budovaly podzemní úkryty? Opravdu mohly být předchůdci Inků? Tolik otázek a žádná přesvědčivá odpověď.
Zaujala mě také teorie, že Atlantida a Trója jsou vlastně jedno a to samé. Opět to znělo docela přesvědčivě a najednou tak vše geniálně prostě.
Monstrum z jezera Van mě donutilo googlovat a zjišťovat si více.
Jedinou slabinou této knížky je, že je tak krátká.