Temné sosny přehled

Temné sosny
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421905/bmid_temne-sosny-R4W-421905.jpeg 4 47 47

Tuva Moodysonová série

1. díl

V devadesátých letech byla v hustém švédském lese spáchána série záhadných vražd. Těla obětí nalezli bez očí, pachatel nebyl nikdy dopaden… O dvacet let později lesem opět znějí výstřely — je první týden lovecké sezony a poklidným životem obyvatel nedalekého městečka náhle otřese další vražda. O případu píše neslyšící novinářka Tuva Moodysonová, která doufá, že by jí reportáž mohla odstartovat kariéru. V přírodě se necítí dobře a nemůže se dočkat návratu do velkoměsta. Při pátrání odhalí řadu tajemství, jež drží město Gavrik pohromadě. Má současný případ nějakou spojitost s vraždami, ke kterým v lese došlo před dvaceti lety? A proč vrah vyjímá svým obětem oči? Tuva se musí postavit svým vlastním démonům a vydat se do hlubin lesa, aby našla vraha a napsala svůj příběh. A pak konečně může z Gavriku vypadnout.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Dark Pines , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temné sosny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Ava365
25.07.2022 4 z 5

Již samotný fakt, že autor muž píše jako hluchá, lesbická žena, je trochu zvláštní. Aby ale klasické severské klišé bylo úplné, prožívá hlavní hrdinka rozporuplný vztah s umírající matkou. V severských detektivkách, přestože autor se narodil v Británii, je toto už takřka normou. Nečetlo se to špatně, i když mi zůstalo záhadou, jak na všechno Tuva přišla. Atmosféra byla temná jako ty sosny :-)

lucakuca
26.09.2021 4 z 5

Severská detektivka.
Ale pozor! Nestříká tam krev! Takové poklidné mírumilovné zabíjení....

Ale pozor! Je děsivá! Děsivá atmosférou podzimu v lese, který přechází v zimu. Studený ruce, který se nemůžou zahřát, pára od pusy, vlhko, spadaný listí, po kterým šlapu, bahno a louže, po kterým uklouznu. Děsivé tím, že to znám...

Ale pozor! Když se tam McDonald zjevil párkrát, donutila jsem kamarádku si tam taky zajet, ale když to pokračovalo (kámo se na mně podruhé vyprdla), už jsem z toho měla MEKPSYCHÉ.


Kizuizi
18.06.2021 4 z 5

Příběh je v celku poklidný, snaží se hlavně o porovnání minulosti a přítomnosti, ale sálá z něj až mrazivá atmosféra. Autorovi se podařilo skvěle vystihnout tísnívé pocity, ale také výborné charaktery postav.
Skvělá detektivka, která určitě stojí za povšimnutí (ale jen pokud se nebojíte chodíte do lesa).

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (39. týden)

22.09.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Temné sosny v seznamech

v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených1x
v Knihotéce60x
v Chystám se číst47x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech1x