Tvář bohyně Tanit přehled
Jiří Jobánek
Děj se odehrává na konci třetí punské války. Z Kartága se vydává na pouť mise, aby rozluštila „poselství bohů“. To je přivede nakonec na stopu návštěvy mimozemských bytostí. Román je propracovaný a kultivovaně napsaný; uspokojí spíše zájemce o historii než milovníky akční prózy.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tvář bohyně Tanit. Přihlašte se a napište ho.
Jak autor v přemluvě upozorňuje kniha je psaná jazykem poplatným své době, takže pro nás současné čtenáře dost obtížné čtení. Ale mám ráda tohle historické období, rozhodně zajímavý nápad s archami a cestováním po tehdejším světě. Jen ten konec byl takový zvláštní, po tom všem, co prožili, bych asi čekala něco jiného.
Kniha Tvář bohyně Tanit v seznamech
1996 | Nefritová brána |
1996 | Tvář bohyně Tanit |
1997 | Královští hadi |
1981 | Kapitán a kráska |
1965 | Stříbrné ostrovy |
Značně nedoceněná a málo známá kniha. O tom svědčí i místní hodnocení. Přitom jde o překrásný příběh postavený na historické události či událostech a okořeněný dávkou sci-fi. Mě osobně nejvíce zaujala pasáž, kdy navštívili Kelty a posléze proslulou Rujanu. Knihu mi doporučil táta, který ji před léty četl se stejným nadšením a zájmem, jako dnes já.