Paměti agenta FBI přehled

Paměti agenta FBI https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28810/bmid_pameti-agenta-fbi-RsI-28810.jpg 4 72 72

Twin Peaks série

< 2. díl >

Dale Cooper je od mala posedlý touhou stát se tajným agentenm FBI, zasvětil cílevědomé přípravě na toto povolání celou svou mladost a stal se jedním z nejvyhledávanějších agentů tajné služby. Díky záznamům, které si vedl od svých třinácti let, prožijeme spolu s ním chvíle napětí i hrůzy, provázející život agenta na každém kroku, nejenom při vyšetřování spletitých kriminálních případů. (Popisek z obálky knihy)... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Tatran (Bratislava)
Originální název:

The Autobiography of F.B.I. Special Agent Dale Cooper: My Life, My Tapes , 1991


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paměti agenta FBI. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

rutto45
25.02.2024 4 z 5

Nesúhlasím s tvrdením na zadnej strane knihy, že dielo zaujme nielen Twin Peaks zasvätencov. Byť neoboznámený s TP, dielo by mi na mňa pôsobilo dosť priemerne a fádne, ale ako fanúšika, dnes už kultového TP, ma to obohatilo v Cooperovej minulosti. Navyše Kyle MacLachlan sa pre postavu Dalea snáď narodil.

terimila
12.04.2023 4 z 5

Pefektní dílo ze světa Twin Peaks. Narozdíl od Deníku Laury Palmer mi seděla i forma... tady prostě toho Coopera i slyšíte. Tohle JE Dale Cooper. Děj sice letí dost rychle a letem světem a tak trochu zkratkovitě... ale tak už to má agent v povaze. Je to fajn počtení, který krásně zapadá do TP absurdního, zkratkovitýho... a děsivě kouzelnýho světa. Je to objevný, je to cooperovsky roztomile naivně vtipný, ale když vtip dojde, zůstane obrovská naléhavost a odkryje se smutek.

Cooper prostě jinde a jinak než v Twin Peaks skončit nemohl, protože on tou cestou mezi dvěma světy (one chants between two worlds) a provázen ohněm (fire, walk with me) kráčel až moc dlouho. Ale zrovna on patří k těm, pro které možná i návštěva Černého vigvamu není konečnou... no nic, jen, co dokončím několik současnejch projektů, co mi žerou čas po večerech, dám se konečně do nové řady TP. Volá to čím dál víc a víc.


boticelli
23.03.2021 5 z 5

Dale Cooper - se svým šarmem, neomylným důvtipem a sladce naivním humorem! Já, jako člověk nadosmrti okouzlen ságou Twin Peaks už od devadesátých, mohu tento přiběh vřele doporučit jako další střípek v tomto nadpozemském univerzu!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Paměti agenta FBI v seznamech

v Přečtených94x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených5x
v Knihotéce58x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

zfilmováno špionáž FBI fiktivní deníky zfilmováno – TV seriál Twin Peaks

Autorovy knížky

Scott Frost
americká
1993  83%Paměti agenta FBI