U jezera přehled

U jezera
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517297/bmid_u-jezera-hjT-517297.jpeg 4 72 72

Rodina Starlingových se pravidelně sjíždí z různých koutů Spojených států do prázdninového domku u jezera v Severní Karolíně. Dvakrát do roka se tu setkávají rodiče Richard a Lisa, akademikové z Cornellovy univerzity, se syny Michaelem a Thadem a jejich partnery Diane a Jakem. Tato tradice bude ovšem brzy minulostí – rodiče se dům nečekaně rozhodli prodat a strávit penzi na Floridě. Všechny tak čeká poslední víkend u jezera. Poklidné setkání však naruší tragická událost, jíž se Starlingovi stanou svědky, a na povrch vyplaví tajemství, která před sebou jednotliví členové rodiny dlouho skrývali. Román U jezera řadí Davida Jamese Poissanta mezi nejlepší jižanské autory současnosti. Toto sebevědomé, důvtipné a hluboce procítěné dílo upomene na klasiku ze 60. či 70. let. David James Poissant napsal soubor povídek s názvem The Heaven of Animals, který byl zatím přeložen do pěti světových jazyků. Za své dílo obdržel také několik literárních cen, např. GLCA New Writer Award, a na celou řádku jich byl nominován. Jeho prózy otiskly časopisy jako The New York Times nebo The Chicago Tribune. David James Poissant vyučuje tvůrčí psaní na University of Central Florida a žije se ženou a dcerami v Orlandu. U jezera je jeho románový debut.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Paseka
Originální název:

Lake Life , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize U jezera. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

danuska
23.06.2024 3 z 5

Pre mňa sklamanie, čakala som niečo tajomnejšie, prekvapivejšie.

kniha
15.06.2024 5 z 5

Nádherná sonda do života jedné rodiny. Žijeme vedle sebe a spoustu toho o sobě nevíme.


bosorka
17.01.2024 4 z 5

Nečekaná tragédie, jíž byli účastni, v nich probudila vlastní tajemství, s kterými se potřebují srovnat a možná je i někomu konečně prozradit. Pobyt na chatě u jezera tak bude pro leckterého z rodiny Starlingových velmi překvapivý, ač velmi často nehezky.
Příběh pěkně plyne, poznáváme na přeskáčku jednotlivé postavy a děláme si k nim vztah, který nemusí být vždy nakloněný (zvlášť Michael mě štval skoro od první minuty a asi nepřestal). Kniha nebyla špatná, prostě o tom, že každý si s sebou vlečeme nějaké to břímě. A některé momenty byly velmi vyvedené. Ale ke konci mi knížka připadala už nějak přespříliš natahovaná, takové to, touhle kapitolou to skončí. A ono ne. A tak se to táhlo docela dlouho (čteno ve čtečce, takže mě nemohla varovat zbývající tloušťka knihy). Možná taková ta potřeba vše dokončit a doříci úplně a zcela, je někdy i nadbytečná.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Kořist, Ty chladné oči a další knižní novinky (11. týden)

12.03.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha U jezera v seznamech

v Přečtených96x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených2x
v Knihotéce52x
v Chystám se číst128x
v Chci si koupit28x
v dalších seznamech3x