Nový svět přehled
John Arcudi , Mike Mignola
Ú.P.V.O.: Peklo na zemi série
1. díl >
SOUČÁST HELLBOY UNIVERSA Po zničující žabí válce je celý svět v troskách a Ú. P. V. O. může operovat pouze pod přísným dohledem Spojených národů. Kate se snaží zacelit pošramocené vztahy v týmu, zatímco Abe vyráží na vlastní pěst do kanadských lesů ve snaze zneškodnit netvora, jenž napadá obyvatele nedalekého městečka a plní jejich mrtvolami lesní závrtové jezero.... celý text
Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: 2023 , Comics CentrumOriginální název:
New World, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nový svět. Přihlašte se a napište ho.

Boží! Série Ú.P.V.O. má spoustu dobrých dílů a pár opravdu špičkových dílů. 'Nový Svět' patří k těm špičkovým. Je to jízda od začátku do konce. Svět pustoší sopečné výbuchy a obří monstra, a Ú.P.V.O. je pod trvalým dohledem OSN. Tým speciálních agentů je notně prořídlý, unavený a hlavně hrozivě rozhádaný. Jeden by řekl, že to všechno směřuje do pekel. Ale v příběhu nejsou jen negativní emoce. Do příběhu se totiž vrací dvě oblíbené postavy, které mě potěšily. To vše tvoří silnou emoční nálož, která mě strhla.

Musím říct, že docela vlažný začátek nové série. Hádání se z Kate mi přišlo docela dětinské a hraničilo to skoro z nějakou telenovelou. Linka v kanadských lesích byla docela zajímavá. Copak to má za "hezké" miminko? Setkání se starým známým potěšilo, super postava.
Jinak kniha mě relativně zklamala, čekal jsem více.
Hodnotím 60 %
„. . . i ve slepé uličce se dá něco zjistit.“
„Jsem nehmotný oblak s německým přízvukem ve skafandru. Vážně myslíte, že já texasany uklidním?“
„Kterej idiot si postaví rodinnej barák bez zadního vchodu?“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Nový svět v seznamech
v Mé knihovně | 25x |
Je v tom dost odkazů na původní sérii Ú.P.V.O., kterou jsem ale nečetl, takže to bohužel nepadá na úrodnou půdu. Hellboyovo univerzum mám spojené s mytologií a okultismem, tady ale dostáváme jen tým nadpřirozených agentů, kteří mají řešit výskyt nadpřirozena, což v této knize znamená střílení po velkých zubatých nestvůrách. To bohužel za mě nestačí, takže start série je vlažný.