Lekce flirtování přehled

Lekce flirtování
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544144/bmid_lekce-flirtovani.jpg 4 11 11

U Zlatých dveří série

< 2. díl

Volné pokračování knihy Tajemné dopisy. Shira Barbanelová má plán. Během Chanuky si najde kluka! A už má dokonalého kandidáta – Isaaca. Je spolehlivý, skvělý a sexy. Jediný problém? Jak jde o flirtování, Shira je v koncích. V tu chvíli do hry vstupuje její hlavní nepřítel, Tyler, nejoblíbenější kluk v okolí. Když je oba uvězní sníh v domě U Zlatých dveří, uzavřou dohodu – lekce flirtování výměnou za stáž ve firmě Barbanelových. Shira díky tomu spatří pod Tylerovou maskou playboye milého, zábavného kluka a uvědomí si, že se jí líbí.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

Eight Nights of Flirting, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lekce flirtování. Přihlašte se a napište ho.

MaláKnihomolka
03.01.2025 3 z 5

Lekce flirtování je volné pokračování knihy Tajemné dopisy. Já první díl nečetla a nepřišlo mi, že by to nějak vadilo, takže si myslím, že se vůbec nemusíte bát se případně pustit rovnou do tohoto.

První bych ráda zmínila obálku, která se mi moc líbí. Hlavně ty vločky, jež se lesknou při otáčení knížky.
Autorka píše dobře, ale řekla bych, že je to takové neurazí, ale zároveň ani nějak extra nenadchne, jelikož to není nic nového a prostě dopředu víte co vás čeká, jak se bude dějová linka vyvíjet..
Avšak je to taková milá pohádka, kterou si můžete přečíst při vánočním shonu a úplně u ní vypnout.
Líbilo se mi zapojení chanuky a náboženství do příběhu, avšak pro mě, jakožto člověka, který to prakticky vůbec nezná, to už místy byla lehce španělská vesnice. Zároveň je tu dost kladen důraz na rodinu, přátelské vztahy, tradice..
Popravdě jsem akorát na začátku čekala něco jako Po tvém boku od Kasie West, kdy se ti dva měli ocitnout odříznutí od zbytku příbuzných. To však byl snad jen jeden den, takže v tom jsem se holt lehce spálila.

Co se mi ovšem hodně líbilo byl vývoj Shiry. Z holčiny, která nevěděla jak s kluky pořádně navázat konverzaci, se stala sebevědomější slečna a to jak se díky tomu sblížila právě s Tylerem. Hlavně ta jejich lehká detektivní linka mě moc bavila.
Tyler potom působil jako fajn kluk, schopný naslouchat, pomoct, se smyslem pro humor.

Za mě tedy 3/5.

Za zaslání knihy děkuju @albatrosmedia v rámci #spoluprace.

Wajny
24.12.2024 4.5 z 5

Lekce flirtování mě dostala už na první pohled svou nádhernou obálkou, která je krásně snová, vyřazuje z ní klid a zimní pohoda. Prostě taková, kterou potřebujete mít ve své knihovně!
Kniha je volným pokračování knihy Tajemné dopisy, které jsem zatím, ale po přečtení této ji rozhodně zařazuji na svůj TBR list. Autorka píše skvěle a tak mě zajímá i celý příběh Abby a Noaha.

Lekce flirtování je krásná zimní romance, která vám vykouzlí úsměv na tváři. Na první pohled působí jako lehká oddechovka, ale překvapí vás svou hloubkou – nenuceně otvírá důležitá témata, jako jsou sebedůvěra, hledání vlastní identity a překonávání předsudků.

Co mě ale úplně dostalo, je atmosféra celé knížky. Příběh se odehrává během Chanuky, autorka popisuje některé židovské tradice, bylo to skvělé zpestření, protože tohle téma v moc romantických knihách není. Rodinná pospolitost, oslavy a tradice v příběhu hrají důležitou roli. Musím ale přiznat, že bych sama takovou velkou rodinu doma asi dlouho nezvládla

Postavy jsou dalším velkým plusem knihy. Shira je skvěle napsaná hrdinka, která je autentická a díky svým pochybnostem a nejistotám snadno uvěřitelná. Bavilo mě sledovat, jak si postupně buduje větší sebedůvěru a uvědomuje si, že má svou hodnotu. Tyler je na první pohled typický „bad boy“, ale jak příběh pokračuje, odhaluje svou laskavou a citlivější stránku. Jejich vzájemné jiskření, vtipné dialogy a postupně se rozvíjející vztah si zamilujete!

Jediná věc, která mě trošku zklamala, byla anotace – slibovala, že Shira a Tyler zůstanou uvězněni spolu kvůli sněhové bouři, a já jsem doufala, že tahle situace bude mít v příběhu větší prostor. Mám totiž tyhle „nucené blízkosti“ hrozně ráda! Na druhou stranu to, co příběh nabídne místo toho, je taky skvělé.

Celkově je Lekce flirtování krásným čtením pro všechny milovníky romantiky, kteří hledají oddechový a hřejivý příběh plný lásky, humoru a seberozvoje. Tato kniha je jako stvořená pro dlouhé zimní večery, rozhodně po ní sáhněte!

Mockrát děkuji @humbook @humbook_blogeri za poslání knížky v rámci #spoluprace

knizni_blizenec
06.12.2024 4 z 5

V rámci #spoluprace pro @humbook @humbook_blogeri jako #humbookblogeri jsem dostala příležitost si přečíst tuhle vánoční romantiku, za což moc děkuju A jaká byla?

SHIRA - Hlavni hrdinka je 19 léta holčina, upřímně mi přišla spíš o několik let mladší. Byla to moc fajn postava, je dospívající, cítí se v romantické sféře, ale i ve společnosti outsiderem. Chce být ve všem dokonalá a to vše jí trápí. Její vývoj byl zajímavý a tak moc jsem ji fandila!

Tyler je takový ten playboy, co ale skrývá víc, což jsme prokoukla hned na začátku a bylo mi jasné, jak to je. Líbilo se mi, jak pomáhal Shiře, jaký byl posluchač a věděl, co říct.

Jejich láska byla trošku zamotaná, hlavně když Shira usiluje o dokonalého Isaaca. Jejich popichování, upřímnost, lekce flirtování... To byla fakt sranda a určitě se pobavíte.

Ocenila jsem tu lehkou detektivní linku, která byla dost velkém zpříjemněním děje. Ten taky doplňovala opravdu velká rodina (každý člen je nějaký a dohromady byly boží!). Užijete si tu tak i rodinnou atmosféru. Upřímně jsem byla ráda, protože romantická linka byla jednoduchá a kniha byla potřebovalo něčím "vycpat".

Co jsem ocenila, bylo dozvědět se o židovské Chanuce, jaké mají Židé tradice, písně, hry, jak odlišně slaví pro mě typické Vánoce. Vše bylo hezky vysvětleno a bavilo mě to.

Kde jsem trošku viděla nedostatek, že mě to ke konci už přišlo stejné, předvídatelné, detektivní linka se komplikovala, láska mezi Shirou a Tylerem byla do očí bijící, trošku právě natahovaná.

Kniha se četla hezky, byla vtipná, opravdu vánoční, romantická oddychovka, co vám vytvoří instantně vánoční náladu. Nejvíce bych to doporučila čtenářům v dospívajícím věku, určitě se v lecčem najdou a líbily se mi myšlenky ohledně dokonalosti, cítit se jiný, nebo jak se překonat.

Podtrženo sečteno - Tahle kniha byla moc fajn vánoční oddychovkou, co ve mně probudila vánoční náladu. Pokud přesně tohle hledáte, chcete se u knihy i zasmát, číst o první lásce, rodinné pohodě - značka ideál!

Šílenství v nás, Mrazivá smrt a další knižní novinky (44. týden)

27.10.2024

Kniha Lekce flirtování v seznamech