Učedník přehled

Učedník
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470972/bmid_ucednik-bWa-470972.png 5 677 677

Druhý díl série o policejním psychologovi Sebastianu Bergmanovi. Sebastian Bergman znovu objevil smysl svého života. Zjistil totiž, že má dospělou dceru Vanju. Poprvé od chvíle, kdy mu tsunami vzala jeho ženu Lily a dceru Sabine, cítí, že má důvod žít. Jeho situace je však složitá — Vanja je jednou z nejlepších policistek v zemi, pracuje v celostátní komisi pro vyšetřování vražd, kde on sám dřív působil, a Sebastiana Bergmana z duše nenávidí. Ten proto řeší dilema: má dceři říct, že je její biologický otec, nebo si to má navždy nechat pro sebe? Sebastian Vanju týdny zpovzdálí sleduje, ale pak si uvědomí, že jediná možnost, jak se jí přiblížit, je stát se znovu součástí vyšetřovacího týmu. Jeho členové se právě snaží dopadnout pachatele několika brutálních vražd, jež ve všech detailech připomínají vraždy Edwarda Hindeho, chladnokrevného, psychopatického manipulátora, kterého Sebastian dostal před lety za mříže. Jako nepopiratelný odborník na Hindeho se Sebastian navzdory osobním nevraživostem do týmu vrací, aby pomohl najít jeho napodobitele, a brzy poznává otřesnou pravdu — se sérií vražd je spjatý víc, než by ho kdy napadlo, a je pouhý krůček od toho, aby navždy ztratil i druhou dceru. Učedník je po Temných tajemstvích druhou knihou ze série o policejním psychologovi a sebestředném sukničkáři Sebastianu Bergmanovi. Po celém světě se dosud prodaly téměř dva miliony knih celé série a dvě stě tisíc výtisků Učedníka jenom ve Švédsku. Práva na románovou sérii byla prodána již do dvaceti zemí. Třetí díl s názvem Fjällgraven (Hrob v horách, 2012) připravujeme k českému vydání na podzim 2014.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Host

Lärjungen, 2011

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Učedník. Přihlašte se a napište ho.

Terka1975
12.11.2024 5 z 5

Ze začátku jsem si říkala, že Sebastian a ty jeho věčný ženský… a jak to souvisí s vyšetřováním? Měla jsem problém se tím začátkem prokousávat, dokonce jsem chtěla knihu odložit. Ale tolik kladných recenzí mě hnalo dál a dobře jsem udělala, když jsem pochopila proč Sebastian a ženský na každé straně, tak už to mělo spád. A ten konec mě zase navnadil na další díl.

Vlaďkaa4
04.11.2024 4 z 5

Příběh velmi povedený, ale dám hvězdičku dolů, zato jak strašně mi lezli na nervy jak Sebastian tak Vanja. Nic méně za přečtení to určitě stojí.

borupet
29.08.2024 5 z 5

Přečteno jedním dechem! Je jisté, že jsem objevila další úžasnou detektivní sérii. Akorát Sebastian mi trochu leze na nervy :-)

Kniha Učedník v seznamech