Učeň temnoty přehled

Učeň temnoty https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429109/bmid_ucen-temnoty-ryL-429109.jpg 4 70 70

Román z čias vojny klonov. Brutalita vo vojne o vládu nad galaxiou sa stupňuje. Keď gróf Dooku nechá zmasakrovať flotilu bezmocných utečencov, Rada Jediov sa rozhodne zamerať priamo na jeho osobu. Dooku je však nebezpečnou korisťou aj pre toho najskúsenejšieho lovca, preto Rada dospeje k neočakávanému rozhodnutiu: spojiť svetlú stranu Sily – smelého rytiera Quinlana Vosa a Asajj Ventress, bývalú krutú stúpenkyňu Sithov. Ventress a Vos sú jedinou nádejou – ak sa však dokážu vyrovnať so zložitými emóciami, ktoré k sebe pociťujú, rovnako ako s pochybnosťami, ktoré skrývajú vo svojich srdciach.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Egmont (SK)
Originální název:

Star Wars: Dark Disciple , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Učeň temnoty. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Atlantis
14.02.2024 3 z 5

3,5* Velmi, ale velmi rozporuplná kniha. Na jednu stranu jsou zde hezky vykreslené postavy Obi Wana nebo Dookua. Na tu druhou se ale jiné postavy chovají dost odlišně od svých předloh (Asajj). Na jednu stranu sledujeme období klonových válek, na opačné straně je to kniha hodně ukecaná. Z jednoho pohledu jde o úplně zbytečnou kapitolu, z druhého výrazně ovlivňuje několik linií a možná je svým způsobem i mění. Nevím, jsem asi momentálně ovlivněný silným koncem, proto relativně dobré hodnocení, ale jinak jsem se moc nebavil. Těch změn stran je tady nějak hodně a romantickou zápletku si chci užít jinde, ne ve Star Wars.

Ristridin
02.07.2023 5 z 5

Příběh z éry Clone Wars o dvou skvělých postavách Asajj Ventress a Quinlanu Vosovi. Quinlan podle seriálu Kenobi přežil Rozkaz 66 a stále uniká Impériu, takže se velice těším, že ho někdy uvidíme i v live-action!
Je veliká škoda, že tento ucelený příběh se nemohl dostat do série CW. Pokud by se tak stalo, byl by to nejdelší story arc seriálu. CW následně odzvonilo a ikdyž se nakonec seriál vrátil s poslední sérií v roce 2020 (tedy až po vydání této knihy), tvůrci přišli už s jinými tématy a zbytek nechali bohužel být (stále mi nejdou do hlavy pasáže se sestrami Martezovými, snad se časem ukáže jejich opodstatněnost).
Díky knize nyní víme, jaké další osudy potkaly Assaj a jak do nich promluvil Quinlan, což je hodně zajímavá postava ve SW, které se bohužel dostalo zatím málo pozornosti. Příběhy jsou místy trochu dětinské a neuvěřitelné akce nahrazují druhé, ale o tom je celý seriál a to nás na tom baví. Citové výlevy, které tady někoho iritovaly, mi přijdou akorát a že se do knihy hodí. Naopak mi byly díky nim postavy bližší.
Napínavosti trochu ubírá to, že víte, že některým hrdinům se nic nemůže kvůli dalším dějovým linkám stát. Bavilo mě a štvalo, kolikrát mohl být Dooku zabit a byl by klid, ale This is not the Jedi way! a musíme si prostě počkat na Anakina v ROTS :)
Super rozšíření CW, které se k nim přímo odkazuje.


ArkAngel
28.12.2022 3 z 5

Klonové války patří k tomu nejlepšímu, co svět Star Wars nabízí. Když bylo fanouškům řečeno, že předčasně končí, byla to pro ně rána, ale několik příběhů se k nim (před obnovením seriálu) dostalo alespoň v papírové podobě. Je smutné, že příběh Ventress musela ukončit kniha a Vos by si čas na obrazovce taktéž zasloužil. Dějová linka je to rozhodně zajímavá a kniha se čte lehce, ale nedává čtenáři vlastně nic navíc. A také mu musí být od začátku jasné, jak to celé skončí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Učeň temnoty v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených88x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených11x
v Knihotéce49x
v Chystám se číst38x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

Star Wars

Autorovy další knížky

Christie Golden
americká, 1963
2010  87%Zrod Hordy
2010  78%Arthas: Zrod krále Lichů
2004  89%Vládce klanů
2011  80%Za temným portálem
2016  78%Durotan