Ucho přehled

Ucho
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38650/bmid_ucho.png 5 114 114

Povídka odehrávající se v průběhu jediné noci v padesátých letech, jejímiž jedinými protagonisty jsou náměstek ministra a jeho žena. Po návratu z vládní recepce se dozvídají o rozsáhlém zatýkaní ve svém nejbližším okolí. Noc plná výčitek, obav a obviňování, dostává obrat v okamžiku, kdy manželé naleznou v bytě odposlech. Zapomínají na své milenecké nesváry a očekávají nevyhnutelné zatčení. Předloha filmu K. Kachyni se stejným názvem.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ucho. Přihlašte se a napište ho.

Winster
04.01.2025 5 z 5

Od filmu ke knize. Pokud mate cas vemte si knihu, nebo puste film - za me mohu rici, ze je super si Annu s Ludvikem predstavovat, jako Ondreje a Jirinu. Kniha i film maji neuveritelnou atmosferu strachu. Uzasne strhujici pribeh. Uz kdyz jsem film videl poprve, prislo mi to jako nekonecna noc - ta noc co zacne vecer a konci az rano. Prijdou? Maji na me neco? Mozna je jen skoda ze filmu chybí tech par poslednich stranek v knize. Jednodusse genialni a nadcasove.

ArthasKarfa
18.12.2024 5 z 5

Perfektní! Ta stísněná atmosféra jedné noci, dvou lidí. Všudy přítomný strach, prolínání malého světa vily s dějem na večírku velkého světa politiky. Film je skvělý v obsazené Bohdalová, Brzobohatý, v knize vidím ty jejich výrazy, změny nálad. Jednotlivé momenty noci. Zpověď v hádkách. UCHO, velké téma i pro dnešní svět. Kde vlastně můžeme mluvit a o čem? Schizofrenie takového toho neustálého pocitu strachu a bezmoci.

martianekk
02.12.2024 4 z 5

Příběh o ochromujícím strachu a lámání charakterů. Divadelní hra Lenky Procházkové podle scénáře Jana Procházky k trezorovému filmu Ucho se skvělým Radkem Brzobohatým a Jiřinou Bohdalovou v hlavní roli.

Kniha Ucho v seznamech

v Mé knihovně55x