Uchopit sen přehled

Uchopit sen
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355726/mid_uchopit-sen-uaq-355726.png 3 62 62

Zajímavé historické pozadí i milostný příběh plný neočekávaných zvratů jsou v pozadí čtenářské atraktivity tohoto krásného románu. Odehrává se v přitažlivém prostředí Paříže před světovou výstavou roku 1889 s frivolní atmosférou, ruchem, ale i ležérním životním stylem, který je v kontrastu s upjatými mravy panujícími na Britských ostrovech. O své inspiraci autorka říká: „Jednoho dne jsem se dozvěděla, že slavnou Eiffelovu věž ve skutečnosti navrhl inženýr Émile Nouguier. Tento muž mě natolik zaujal, že jsem se rozhodla vytvořit román a vyprávět příběh o věži a o revolučních časech plných života.“... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Knižní klub

To capture what we cannot keep, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Uchopit sen. Přihlašte se a napište ho.

petr_
16.11.2024 3 z 5

Trochu mě to přišlo jako řecká tragedie. Zpočátku lidé se svými představami o životě a v závěru totální rozpad hodnot i když relativní, protože hrdinové knihy nacházejí nové cíle a cesty. I když to epilog, trochu srovnal.

Snad kromě Eiffela, který dokončil svoji věž a nenechal se ani odradit nezdary v Panamě.

Příběh se mi četl dobře a lehce. Mohlo to být lepší, kdyby český překlad a korekce nebyly tak odbyty. Často jsou v knize věty, kde je markantně špatný slovosled. Někdy jsou použity nevhodné výrazy, takže je text matoucí.
Autor, nebo překladatel neumí používat interpunkce a často místo tečky, nebo čárky používá pomlčky, jakoby si nevěděl rady, jestli má větu ukončit, nebo rozdělit. Proto jsem ubral jednu hvězdu navíc.

Platýz
25.07.2022 2 z 5

(SPOILER) Krásná Paříž, zajímavosti ze stavby Eifelovky, snad i hezký příběh. Z knihy mě bavila jen úplně závěrečná část. Posledních 60 stran jsem hltala. Ale to, co bylo před tím, to mi nešlo a rok jsem to kousala, abych se dokousala k něčemu, čemu uvěřím. Bohužel i hlavní milostná zápletka mě nechala úplně chladnou. A to jsem nenáročná a chtěla jsem oddech. Škoda.

Le Chat
16.01.2022 5 z 5

Ano, miluji Paříž, mám ráda francouzštinu, Eiffelova věž se mi líbí... Knihu jsem si užila, myslím, že si rozhodně zaslouží vyšší hodnocení než 70 procent. Ode mne dostává 5 hvězdiček.

Kniha Uchopit sen v seznamech