Úder přijde z mlhy přehled
Karel Vrchovecký
![Úder přijde z mlhy Úder přijde z mlhy](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124123/uder-prijde-z-mlhy-124123.jpg?v=1337673900)
Román líčí protiútok německých vojsk na západní frontě, kterým se pokusili hitlerovští stratégové na přelomu let 1944-1945 odvrátit blížící se porážku fašistického Německa.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Úder přijde z mlhy. Přihlašte se a napište ho.
![jan7760 jan7760](https://www.databazeknih.cz/img/users/79_/79513/m_jan7760-Hdl.jpg?v=1680594538)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
beletria s realnymi postavami, dobre sklbene, az na ten predslov, ma teda nezaujal vobec...
![Razič Razič](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/107736/m_107736-Hfs.jpg?v=1512497609)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Vrchoveckého vypravěčský styl se mi velmi líbil. Místy jsem se sice lehce ztrácel v postavách, poněvadž jsou představovány nové a nové v celém průběhu knihy. Nicméně díky tomu je děj vyprávěn z mnoha zajímavých perspektiv od Adolfa Hitlera až k těm nejposlednějším bažantům. Se zájmem jsem si přečetl i socialistickou předmluvu, která kdysi zajišťovala, aby občan pochopil válečné souvislosti v tom správném východním světle...
Milovníci válečné literatury, s touto knihou určitě nešlápnete vedle.
Kniha Úder přijde z mlhy v seznamech
v Mé knihovně | 11x |
druhá světová válka (1939–1945) německá armáda americká armáda tajné operace Třetí říše západní fronta (2. světová válka)Autorovy další knížky
1979 | ![]() |
1976 | ![]() |
1975 | ![]() |
1977 | ![]() |
na českého autora. který psal za socialismu , Skorzenyho akce v Ardenách skvěle popsána kniha doplněna i dobovými fotografiemi za mě 5 hvězdiček, komu jsem ji půjčil si rovněž pochvaloval