Údolí havranů přehled
Barbara Erskine
Nový román oblíbené autorky je vystavěn na známém schématu dvou časových rovin, současné a starověké keltsko-římské. Pojítkem mezi oběma hlavními postavami, londýnskou vysokoškolskou učitelkou Jess a dcerou keltského krále Eigon, je děsivá zkušenost znásilnění a pronásledování. Opět nás čeká mnoho nečekaných zvratů, v nichž se dnešek prolíná s historií. V té ožívá starověký Řím v prvních desetiletích císařství, v době svatého Petra a pronásledování křesťanů, v době vlády císařů Claudia a později i Nera. Děj se pak vrací do Británie v 1. stol. n. l. Současný příběh se odehraje během jednoho léta ve Walesu a v Římě dramatické prožitky hrdinky Jess také tady souvisejí s dávným příběhem ze starověku.... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2008 , BránaOriginální název:
The Warrior’s Princess, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Údolí havranů. Přihlašte se a napište ho.
Překrásná. Jedna z nejlepších od Erskinové. Opět moje oblíbené prolínání dávné minulosti a přítomnosti. Příběh odehrávající se ve Velké Británii a Římě. Sympatické postavy. Strhující děj a to jak ten současný, tak i ten minulý. Nemohla jsem se odtrhnout. Skvělý čtenářský zážitek.
Mám Barbaru moc ráda, ale chce to mezi jejíma knihami mít opravdu velkou pauzu..
+ úžasný historický příběh, Barbara je mistryně a má velké povědomí o historii a drží se reálných příběhů
+ historická linie byla naprosto úchvatná a nic jí nechybělo
+ Skvělé prolínání mezi dvěma časovými úseky
+ dobrodružný, historický a napínavý román
- nechápu proč v knize bylo tolik překlepů a jsem a to háklivá
- všechny knihy od Barbary na chlup stejné, čtete s pocitem, že jste totožnou věc četli už dříve
- konec s Titem se dal rozvest trochu podrobněji
- začátek se mi těžko četl, asi to bude tou nezajímavou dějovou linií z přítomnosti
Knižní novinky (43. týden)
25.10.2021
Kniha Údolí havranů v seznamech
2005 | Žila jsem již před staletími |
2008 | Dům ozvěn |
2019 | Strom duchů |
2014 | Nejtemnější hodina |
2017 | Spáčův hrad |
Další skvělý román, kdy čtenář sleduje dvě dějové linky a to z přítomnosti a minulosti. V díle se jednotlivé linky prolínají a nutí čtenáře číst dál a dál. V knize během čtení graduje napnelismus a jednotlivá dobrodružství hlavních postav.