Údolí lilií přehled

Údolí lilií
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383064/bmid_udoli-lilii-8q6-383064.jpg 4 42 42

Nečekaná bouře svede pod jednu střechu několik osob různého původu, povolání, názorů a životních cílů. Zatímco venku zuří živly, krátí si dlouhou chvíli vyprávěním příběhů, přičemž nevědomě odhalují své povahy, zklamání, motivace a cíle. Příběhy, dokonce i ty smyšlené, mají totiž sílu nořit se do nitra vypravěčovy duše, měnit lidské touhy, postoje a snad i samotnou skutečnost. Příběhy chtějí žít. Fikce se prolíná s realitou, historie se současností, a nakonec nikdo není tím, kým se zdál být na začátku. A snad právě o to příběhům šlo…... celý text

Povídky Literatura slovenská Fantasy
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

Údolie ľalií , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Údolí lilií. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Majto
23.04.2024 3 z 5

Ďalšia kniha niektorého z autorov/-iek z antológie "Čas hrdinov" (paradoxne opäť v češtine) a mám z nej zmiešané pocity. Klady i zápory tejto knihy boli spomenuté v komentároch nižšie. Zostava už len osobný dojem z prečítaného. Štýl má autorka skvelý, páči sa mi ako píše, len mi ešte chýba silnejší príbeh, niečo čo by ma pohltilo a len s problémami na konci pustilo. Skúsim ďalšie knihy a uvidím.

Zelený_Drak
23.03.2023 1 z 5

Knihu jsem měla (na náhodně nalezené doporučení) na seznamu velmi dlouho. Líbila se mi obálka a nemám nic proti rámcové povídce spojující různá vyprávění. Bohužel, povídky mě nebavily. Kdybych měla jmenovat jednu, která nad ostatními vynikala, byla by to ta o malířích. Rozuzlení rámcové povídky pro mě nebylo žádným překvapením, takže vlastně jsem knihu dočetla hlavně proto, že než jsem vyhodnotila, že lepší už to nebude, už jsem byla na konci. Nedostatky jednotlivých povídek už dostatečně popsala SBH, takže se mi to nechce opakovat a budu doufat, že už zůstane uživatelem DK navždy a komentář nesmaže.


Ivan F
26.08.2022 4 z 5

Príjemné letné osvieženie (hoci minerálku Slatina som popri čítaní nepil), ktoré v horúcich letných dňoch dávalo človeku vydýchnuť, pretože nosné vodítko knihy sa odohrávalo v búrke, ktorá nakoniec prišla a zdvihla nám vodu v bazéne cca o desať centimetrov. Takže - štýl pani Pavelkovej mne celkom nesedí, lyrika je u mňa upozadená a skôr si potrpím na vecnosť, no ako celok (hoci sú poviedky literárnym útvarom, ktorý neobľubujem) je príbeh rieky (aj keď poviedkový) veľmi dobre vyrozprávaný - najmä jeho eko posolstvo je pomerne úderné. Netuším, ako dlho kniha vznikala, no je cítiť, akoby to bolo aj viac ako jednu dekádu - alebo sa hlboko pletiem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Údolí lilií v seznamech

v Přečtených51x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených1x
v Knihotéce51x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech1x